Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Rob Snieder – Gestippelde mosdierslak

 Op zoek naar de gestippelde mosdierslak bij Schelpenhoek. Met succes?

Datum 07-10-2012
Locatie Schelpenhoek
 

We hadden al een aantal weken het plan om een keer bij de duikstek Schelpenhoek te gaan duiken. Vorige week speelde het weer niet echt mee en afgelopen zondag hebben we besloten om het nog een keer te proberen. We hadden om 11.45 afgesproken met René van Zweeden en Pascal Van Acker. René had een karretje meegenomen waarop we met moeite 3 sets op kwijt konden. De duikstek Schelpenhoek ligt ongeveer 500 meter van de dichts bijzijnde parkeerplaats! Er is een trap en dan moet je nog 10 meter over glibberige rotsen klunen met vol ornaat en camera. Eenmaal bij de waterkant moet je dan weer een halve meter naar beneden voordat je even bij kan komen van alle inspanningen.

De reden waarom we dit avontuur zijn aangegaan was de gestippelde mosdierslak. Hij was hier al meerdere keren waargenomen en ondanks dat ik elk weekend duik, ben ik die ergens anders nog niet tegengekomen. Er stond redelijk wat stroming (half uur voor de kentering) en het zicht in het begin was niet al te best. Na ongeveer een half uur vond René de eerste gestippelde mosdierslak, deze lag er erg mooi bij en het zicht was redelijk. Gelukkig had ik de juiste keuze gemaakt om de 13mm Macro extender te plaatsen zodat ik lekker dichtbij op het onderwerp kon komen. Achteraf had de belichting iets beter gekund, de rechterkant is iets donderder dan de linkerkant. Nadat we alle drie flink wat foto’s hadden gemaakt zochten we verder. We hebben er nog drie gevonden allemaal tegen de zijkant van een rots, wat minder mooi voor de foto maar het was weer een andere compositie. Bij de volgende twee was het zo stoffig dat daar geen bruikbare foto’s tussen zaten.

 

Na 80 minuten kwamen we precies weer uit voor de trap en moesten weer klunen om bij de trap te komen, gelukkig was dat allemaal zonder beenbreken en schade aan apparatuur gelukt, nog “eventjes” 500 meter teruglopen al napratend over de succesvolle missie. Ik zei voor de duik nog tegen René, als we niets vinden kom ik hier nooit meer terug, mij te ver. Na afloop lekker kop koffie gedronken met koek en ‘s-avonds genieten van de gelukte foto’s. Weer een slak om af te strepen van de most wanted lijst.

@Rene: bedankt voor het karretje
@Pascal: bedankt voor het meezoeken

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief