Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Ricardo Kleinjan – De schildpadden van Playa Piscado

Een nieuwe duikreporter! Ricardo Kleinjan begint zijn duikverhalen met een video van schildpadden bij Curaçao. Niet één, niet twee, maar … een paar meer.


Datum:  mei 2015
Duiklocatie: Playa Piscado, Curaçao

duikreport-call-to-action-350x85

Toen op Curacao, ja toen in mei 2015 wist ik dat schildpadden wel een aardig vorkje mee konden prikken! Tijdens mijn vakantie daar wist ik al dat de Cariben in deze streken wel flink wat schildpadden telden. Van horen zeggen was dat voornamelijk Bonaire maar, vol goede moed moest en zou Curacao ze toch ook wel hebben?! Ik bedoel maar wat is nou werkelijk de afstand van Bonaire naar Curacao… piece of cake voor de zeeschildpad!

Playapiscado0520151-36467
Op Curacao kwam ik in contact met bevriende duikers van mijn reismaatje, rasechte Curaçaoënaars dus mijn vertrouwen in het zien van een schildpad groeide. In de eerste week van mijn vakantie dook ik met dit gezelschap eens mee bij het voor locals zeer belangrijke strand “playa piscado”. Waarom belangrijk dan hoor ik mensen nog zeggen? Nou de lokale bevolking komt hier terug met de vangst van de dag zo tussen 2 en 4 uur in de middag, vervolgens worden de verse vissen schoongemaakt op een zeer primitieve maar vooral effectieve vistafel aan de waterlijn… ja en wat doe je dan met de restjes?? Nou die gaan gewoon de zee in! En dat laten de Curaçaose schildpadden zich geen twee keer zeggen!

Playapiscado0520154-36467
De duik van ons startte precies op het moment dat de gehele familie schildpad al vroeg aanwezig was, dit resulteerde in een geweldige video waar door mij nog elke dag aan wordt teruggedacht. Over en weer zwommen ze, onder mij boven mij heel erg gaaf!

Playapiscado0520153-36467
Ik hoop nog zeker een keer een schildpad te mogen begroeten op Curacao dit was echt een reis vol verrassingen op zowel duik als cultureel gebied! een reis die ik elke duiker of niet duiker toch zeer zeker kan aanraden!

Gegroet,

Uw kersverse duikreporter,

Ricardo

Dit bericht delen

Ricardo Kleinjan

Mijn naam is Ricardo Kleinjan een erg enthousiaste duiker al sinds 2011! Geen duik gaat voorbij zonder mijn camera, dubbelset en een gezonde dosis onderwaterleven. De meeste duik uurtjes worden gespendeerd in Zeeland, ik hou enorm van macro critters. Tevens ben ik erg geïnteresseerd in het technische duiken en hoop ik langzaam door te kunnen groeien. Tot die tijd leg ik alles keurig vast op de gevoelige plaat. Ik interesseer mij erg in het filmen maar voornamelijk ook fotografie onder water. ik hoop met mijn beelden een heel mooi verhaal te gaan vertellen over de boeiende onderwaterwereld.

2 reacties

  1. Ziet er goed uit gozer.

    REAGEREN
  2. Wat een leuke beelden van een paar hele relaxte schildpadden!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten