Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Rianne gaat duikvloggend de wereld over

Rianne Poessé is duikvlogger. Vorige jaar op Duikvaker volgde ze bij DuikeninBeeld de workshop Vloggen. Inmiddels heeft ze op diverse plekken op de wereld gevlogd en vertelt ze hoe de workshop haar heeft geholpen.

Bloggen deed ze al toen ze op Duikvaker 2018 bij de Workshop Vloggen van DuikeninBeeld aanschoof. Daar was Rianne Poessé (op sociale media bekend als DutchMermaid) op haar eigen website al mee begonnen toen ze in 2016 haar Divemaster-opleiding deed in Costa Rica. Maar het vloggen kriebelde. Wat haar tegenhield, was spreekangst voor de camera en dat is precies wat ze heeft overwonnen tijdens de workshop, vertelt ze. «Ik vond het doodeng om voor de camera te praten. De workshop pushte me echt over die drempel, zeg maar. Ik ging ook meteen interviews afnemen voor mijn vlog bij bijvoorbeeld Reefolutions en Ghostfishing, dat was tof!» De Duikvaker-vlog was dan ook haar eerste echte duikvlog!

Direct na de workhop ging Rianne naar Zuid-Amerika: «Daar ben ik boven water gaan vloggen – fietsen door Buenos Aires, Colonia in Uruguay verkennen en slapen in een favella in Rio De Janeiro.» Aan het einde van die reis maakte ze ook haar eerste duikvlog gemaakt: «Dat was  bij Buziós in Brazilië. Een geweldige duiklocatie!»

Vloggen voor EWDR

Inmiddels mag ze een aantal keer per jaar op pad voor EWDR en legt ze vast hoe het is om via hen op reis te gaan. Die vlogs beginnen vaak al bij haar thuis met het inpakken, de vliegreis en en dan transfers naar de accommodatie. Eenmaal daar gaat het vooral over het duiken én over wat er nog meer te doen is. «Al moet ik je eerlijk zeggen dat ik het liefste gewoon 4x per dag duik en juist zo min mogelijk boven water ben,» lacht ze. «Het idee is om mensen een goed beeld te geven van hoe het zou zijn als zij die reis zouden maken.» Inmiddels is ze naar Indonesië, Mozambique en Zuid-Afrika geweest.

Rianne vloggend in Zuid-Afrika (still uit vlog)

Telefoon en GoPro

Rianne gebruikt voor het vloggen gewoon haar telefoon en een GoPro. Ook het monteren doet ze op de telefoon. Net zoals de meeste duikers hun reis zouden vastleggen!

Workshop is aanrader!

Rianne kan het iedereen aanraden om de workshop Vloggen op Duikvaker te volgen. «Na de workshop had EWDR genoeg vertrouwen om mij op duikreis te sturen. Toen is de samenwerking met EWDR echt begonnen en inmiddels gaan we het tweede jaar in! Daarnaast ben ik ook door een bedrijf dat helemaal niks met reizen/duiken doet, gevraagd om eens langs te komen om het over een vlogopdracht te hebben.»

Tip van Rianne

«Als je wilt gaan vloggen, moet je het gewoon gaan doen,» zegt Rianne resoluut. « Klinkt lekker makkelijk, maar er is echt maar één manier om hier goed in te worden en dat is doen doen doen. De workshop op Duikvaker is echt het perfecte instapmoment.» Tijdens de workshop op Duikvaker deelt ze dit jaar haar eigen ervaringen en helpt ze bij het monteren op de telefoon. Een goede tip voor wie wil vloggen: «Bedenk vooraf alvast waar je het eigenlijk over wil hebben. Vloggen is echt veel nadenken vooraf…» Zelf tekent ze hele schema’s uit en probeert ze dezelfde structuur aan te houden in elke vlog. «Zo weten de kijkers ook een beetje wat ze kunnen verwachten.»

Ook op Duikvaker 2019 organiseert DuikeninBeeld de workshop Vloggen. Je kunt meedoen! Ook als je niet echt wilt vloggen, maar korte filmverslagen wilt maken, ben je van harte welkom. Filmer Jeroen Thoolen helpt je -dit jaar met assistentie van Rianne- op weg. Aan het eind van de dag heb je samen met Jeroen en Rianne je eerste vlog/repo gemaakt – van plan en filmen tot de eindmontage. Een leuke ervaring!
Wil je niet de hele workshop volgen, maar wil je wel de tips van Jeroen en Rianne horen, ook dan kan je aanschuiven!

Klik hier voor alle info over de workshop.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief