Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Reizen / Reportagewedstrijd

Reportagewedstrijd – Ocean Safari deel 3

Nicolle Jongen vertrekt voor een aantal weken naar Mozambique om als vrijwilliger onderzoek te doen naar walvishaaien. Met haar verhaal doet ze met de reportagewedstrijd.     

Nicolle_Jongen_p1050916

De oceansafari’s op Tofo zijn geweldig! De zee is ruig en we waren ervan overtuigd dat er daarom niets te zien was. Op de terugweg zag ik een vin uit het water steken en ik dacht dat het een dolfijn was. Mijn vinnen lagen al bijna in het water om zo van de Zodiak af glijden maar ik mocht het water niet in,..

Uiteindelijk kwam er geen water uit zijn luchtgat en sprong hij niet. Dolfijnen zijn normaal toch happy en blij? Het blijkt een haai te zijn die komt kijken aan de oppervlakte. Ik ben blij dat mijn enthousiasme deze keer geremd werd.

dscf7621Nicolle_JongenEen uur later zien we aan de oppervlakte iets groots met stippen drijven. Wellicht een walvshaai? Ik wil meteen het water in en ga dan ook als eerste het water in. Ik kijk door mijn masker of ik iets zie. Het water is een beetje troebel en ik moet een stukje zwemmen. Ik zie een gigantisch grote schim maar door de vorm zie ik dat het geen walvishaai is. Ik ben bang dat het een jonge bultrugwalvis is en zijn moeder dadelijk in een keer opduikt. Ik hou een beetje afstand en voel rechts aan mijn arm een hand die me stevig vastpakt. Het is een meisje uit Canada dat ik in de zodiak heb leren kennen en ze is bang. Ze houdt mijn arm vast en zelf vind ik het nu ook wel een beetje eng. Het gigantische voorwerp heeft een zuigvisje naast zich zwemmen en als ik goed kijk, herken ik het als een reuze leatherback schildpad.

Leatherback schildpadden kunnen wel 150 jaar oud worden en 1.5 meter in doorsnede. Volwassen wegen ze wel 200 kg. Later krijg ik te horen dat deze soort schildpadden door de researcher pas twee keer gezien is in 14 jaar. Het is geweldig! Hij zwemt onze richting op zodat we hem goed kunnen bekijken. Er komen meer mensen in het water en hij verdwijnt de diepte in.

dscf7676Nicolle_JongenLater in de oceansafari komen we dolfijnen tegen en ik spring weer gelijk het water in. Ik steek mijn hoofd onderwater en zie een school van wel 10 dolfijnen onder me zwemmen. Ik probeer met ze mee te zwemmen en er zijn er een paar die omhoog komen en speels rondjes om mij heen draaien. Ik weet niet waar ik moet kijken. Er komt er een omhoog, die maakt een looping met een afstand van een meter voor mijn neus, kijkt me aan en duikt weer verder met de groep de diepte in. Snorkelen in Tofo is iets Magisch!

 

 

p1050754Nicolle_Jongen

dscf7622-1Nicolle_Jongen

dscf7678-1Nicolle_Jongen

Tekst en foto’s: Nicolle Jongen

Benieuwd naar de andere inzendingen die al gepubliceerd zijn, klik hier!

De Reportagewedstrijd wordt mogelijk gemaakt door:
la-pura-vista-banner                       bonaire-logo-400px

Ook meedoen? En kans maken op een reis voor twee personen naar Bonaire?
Wil je ook meedoen met de Reportagewedstrijd 2016? Dat kan! Tot en met 15 december kun je inzenden. Klik hier voor alle informatie.
Je maakt kans op een reis voor twee personen naar Bonaire, inclusief vlucht, accommodatie, duiken en autohuur.

LET OP!!!! DE REPORTAGEWEDSTRIJD IS NIET HETZELFDE ALS DE RUBRIEK DUIKREPORTER. ALS JE EEN EERDER GEPLAATST DUIKREPORT WILT INZENDEN VOOR DE REPORTAGEWEDSTRIJD, KAN DAT. JE MOET HET DAN OPNIEUW INSTUREN ZOALS IN DE VOORWAARDEN STAAT VERMELD.

Dit bericht delen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *