Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Reizen / Reportagewedstrijd

Reportagewedstrijd 2016 – Maandag 12 september

Op een mooie dag duikt Wijnand Jongekrijg bij de Zeelandbrug. Met zijn verhaal Maandag 12 september doet hij mee aan de Reportagewedstrijd.

Wijnand Jongekrijg

Ik moet werken van 05.00 tot 11.00 uur: een lekkere korte dienst! Gezien de temperatuur (30 graden) is het misschien wel lekker om een duikje te gaan maken. Richard is vandaag vrij dus een buddy heb ik. Ik rijd vroeg naar de Zeelandbrug om nog even te genieten van de zon. Aangekomen bij de brug blijkt het rustig. Het is inderdaad even genieten van het uitzicht, de zon en de omgeving. Het water is bijna zo glad als een spiegel, sommige duikers gaan ver voor de kentering te water en driften naar de andere trap.

Inmiddels is Richard ook gearriveerd en we besluiten om bij de andere trap te water te gaan en zo naar de brug te driften.Bij het afdalen komen we de eerste naaktslak tegen: een mooi blauwtipje.

Wijnand Jongekrijg  Wijnand Jongekrijg

We dalen verder af en op zo’n 9 meter komen we tientallen mosdierslakjes tegen (soms wel 4 bij elkaar).

Jonge sepia’s, pitvissen, donderpadden, zeenaalden noem maar op, we hebben ze gezien. Fascinerend vond ik een kokerpauwworm, deze trok zich terug en kwam weer uit zijn koker (ik heb dit gefilmd van de zij- en voorkant).

Wijnand Jongekrijg  Wijnand Jongekrijg

We zwemmen verder en we dachten dat we al een heel eind op weg waren. Nou we kwamen bedrogen uit. We waren nog niet eens halverwege tussen de twee trappen. Er moest dus een tandje bij gezet worden. Zo gezegd, zo gedaan en genietend van de omgeving zwemmen we door.

Er was zo veel te zien – naaktslakken zoals blauwtipjes, mosdierslakje, harlekijntjes en wrattige tipjes. Na 104 minuten waren we bij de brug. Daar spotten we nog een zeedahlia en een steenslijmvisje maar die liet zich helaas niet filmen of fotograferen.

Wijnand Jongekrijg

Kortom weer een superduik bij de Zeelandbrug – eentje die je niet snel meer zal vergeten. Wat een ervaring was dit, vooral de kokerworm en de vele slakjes maakten indruk in deze geslaagde duik. Ook Richard vond dit als een duik om nooit te vergeten. Thuis heb ik een filmpje gemaakt van de duik en de foto’s uitgezocht, er zaten genoeg mooie plaatjes bij. De maandag 12 september gaat het logboek in als een super geslaagde duik.

Wijnand Jongekrijg

Duikstek Zeelandbrug is en blijft een van de mooiste duikstekken van de Oosterschelde. Ondanks dat ik in juni het zeepaardje heb mogen aanschouwen, was deze maandag 12 september 2016 de mooiste duik tot nu toen op deze duikplaats.

Tekst, foto’s en film:  Wijnand Jongekrijg

Hieronder zie je meer foto’s van de duik. Klik op een miniatuur om de foto in zijn geheel weer te geven en de diavoorstelling te starten.

Benieuwd naar de andere inzendingen die al gepubliceerd zijn, klik hier!

De Reportagewedstrijd wordt mogelijk gemaakt door:
la-pura-vista-banner                       bonaire-logo-400px

Ook meedoen? En kans maken op een reis voor twee personen naar Bonaire?
Wil je ook meedoen met de Reportagewedstrijd 2016? Dat kan! Tot en met 15 december kun je inzenden. Klik hier voor alle informatie.
Je maakt kans op een reis voor twee personen naar Bonaire, inclusief vlucht, accommodatie, duiken en autohuur.

LET OP!!!! DE REPORTAGEWEDSTRIJD IS NIET HETZELFDE ALS DE RUBRIEK DUIKREPORTER. ALS JE EEN EERDER GEPLAATST DUIKREPORT WILT INZENDEN VOOR DE REPORTAGEWEDSTRIJD, KAN DAT. JE MOET HET DAN OPNIEUW INSTUREN ZOALS IN DE VOORWAARDEN STAAT VERMELD.

Dit bericht delen

1 reactie

  1. het was zeker een super duik
    als dit vaker gebeurt hoeft je niet meer naar het buitenland om te duiken
    dit was Nederland op ze mooist voor onderwater

    Richard

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *