Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen / Reportagewedstrijd

Reportagewedstrijd 2016 – Chillen op Bonaire

Arie en Rita Hoekman doen mee met de Reportagewedstrijd 2016. Dit is hun inzending: Chillen op Bonaire. Rita-Hoekman_Bonaire_Repowedstrijd3

Tsja, en daar zit je dan op Bonaire… lang naar uitgekeken en eindelijk is het dan zo ver, we zijn op het eiland waar druk-zijn niet voorkomt en waar de stress met de zweetdruppels van je af glijdt!

Vier weken lang konden we genieten van dit heerlijke eiland in een fijn huis op Lagoon Hill, ca 6 km van Kralendijk. Na twee dagen ben je helemaal “om”, je ziet de rommel niet meer, hebt lak aan de slechte wegen en raakt gewend aan de warmte met een heerlijk windje. Mocht je denken dat het hier misschien een beetje saai is dan heb je het mis, want op de Antillen gebeurt er meer dan alleen maar chillen. Neem nou zo’n dag als vandaag.

Arie was al heel druk geweest om met een schepnetje de blaadjes uit het zwembad te halen, en had bovendien al een behoorlijke inspanning geleverd om de vloer te dweilen (hij had namelijk geknoeid met het suikerwater dat hij voor de vogeltjes in een boom heeft hangen… en gezien de warmte en het ongedierte hier leek ‘t ‘m beter om dit maar gelijk op te ruimen, goed bezig!) . Rietje zou voor het eerst in de bolide van Hans wegrijden om te gaan duiken, grrrrrr, lekke band met 30 graden op de thermometer, en nu?
Maak je niet druk, komt wel goed man. Na een telefoontje met de auto-help-lijn-van-Lagoon Hill konden we de krik etc vinden en dankzij de handigheid van mijn man en heel wat zweetdruppels werd de band verwisseld. OK, het rijdt weer, maar de band moest geplakt worden.

Rita-Hoekman_Bonaire_Repowedstrijd 2Tire Centre 1, een prachtig beschilderde container zonder personeel, nada dus.
Tire centre twee: vollek! Daar zit een meneer zijn aanhanger te teren en ja, hier konden ze een band plakken.
Man: (met prachtige gouden tand) : “oewel, de jongens komen om twee uur” Arie: “Mooi, zal ik hem dan maar achterlaten, dan haal ik hem vanmiddag wel weer op” “Ah, oewel…., soms komen ze oewel en soms komen ze ook niet…. Dat kan ik nooit precies zeggen, misschien is het beter om nog even langs te komen vanmiddag…”
Leek ons niet zo’n strak plan, uiteindelijk hebben de jongens van de Hyundai garage ( maar we hebben ook andere merken hoor mevrou(oe)w) de band gefixed met een stralende glimlach, perfect gebit in een bruin gezicht : “prettige vakantie nog meneer!” en daar kunnen we het mee doen!
Ik bedoel maar “in ieder seizoen, op Bonaire is altijd wat te doen” “

Het duiken op dit eiland is in een woord fantastisch!! Meer dan 50 duikplaatsen langs de kust en dan zijn we nog niet eens op Klein Bonaire geweest! Het mooiste is, dat je hier volkomen vrij bent. Tijd, plaats, frequentie, je bepaalt het helemaal zelf. Bij Wannadive duikcentrum kun je dag en nacht je lege flessen terugbrengen en volle weer meenemen, lucht of nitrox, wat je wilt.
Na een week kwamen onze duikvrienden GertJan en Gisela en tot onze grote verrassing ook nog onze zoon Jasper, en het duiken met z’n tweeën is leuk, maar met z’n vijven is het meer dan dubbel zo leuk. Na iedere duik kwamen we enthousiast boven en ’s avonds werd alles nog eens herbeleefd op de porch met een lekker biertje en de film en foto’s van die dag.

Rita-Hoekman_Bonaire_Repowedstrijd11Rita-Hoekman_Bonaire_Repowedstrijd1

Bij de stek gekomen, flessen optuigen en ons klaarmaken, het is haast een sacraal moment: stilte, iedereen is met z’n gedachten bij de duik “wat gaan we zien” ”hoe is het hier….” en na een korte buddycheck gaan we te water. Een klein stukje snorkelen en dan naar beneden. Op 10 meter diepte begint meestal de drop off en dat is ook zo’n magisch moment, je laat de heldere zandvlakte achter je, ziet de diepblauwe zee voor je en laat je zakken in dat wonderbaarlijke grote aquarium, waar je een uur lang volkomen gewichtloos deel uit van mag gaan maken.

Rita-Hoekman_Bonaire_Repowedstrijd5Rita-Hoekman_Bonaire_Repowedstrijd6

We hebben veel gezien, heel veel: roggen, schildpadden, prachtige koralen, ongelooflijk veel vis, vele soorten en zelfs meerdere keren een baitball, barracuda’s, te veel om op te noemen …. super. Niet gek dat we op deze locatie en in deze vakantie 44 duiken hebben gemaakt en nog moeite hadden om afscheid te nemen van dit magische eiland met zijn fantastische onderwaterwereld.

Het is echt wennen in Nederland, maar Bonaire nemen we mee op foto’s en film, maar vooral in ons hart!

Rita-Hoekman_Bonaire_Repowedstrijd8Rita-Hoekman_Bonaire_Repowedstrijd10
Rita-Hoekman_Bonaire_Repowedstrijd7Rita-Hoekman_Bonaire_Repowedstrijd 4
Rita-Hoekman_Bonaire_Repowedstrijd 9

Tekst en foto’s: Arie en Rita Hoekman

Benieuwd naar de andere inzendingen die al gepubliceerd zijn, klik hier!

De Reportagewedstrijd wordt mogelijk gemaakt door:
la-pura-vista-banner                       bonaire-logo-400px

Ook meedoen? En kans maken op een reis voor twee personen naar Bonaire?
Wil je ook meedoen met de Reportagewedstrijd 2016? Dat kan! Tot en met 15 december kun je inzenden. Klik hier voor alle informatie.
Je maakt kans op een reis voor twee personen naar Bonaire, inclusief vlucht, accommodatie, duiken en autohuur.

LET OP!!!! DE REPORTAGEWEDSTRIJD IS NIET HETZELFDE ALS DE RUBRIEK DUIKREPORTER. ALS JE EEN EERDER GEPLAATST DUIKREPORT WILT INZENDEN VOOR DE REPORTAGEWEDSTRIJD, KAN DAT. JE MOET HET DAN OPNIEUW INSTUREN ZOALS IN DE VOORWAARDEN STAAT VERMELD.

Dit bericht delen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *