Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

René Weterings – Zoetersbout

Duik 344 – Na een heerlijke duik op Zoetersbout afgelopen maandag had ik er weer helemaal zin in. 


Datum: 21 maart 2012
Duiklocatie: Zoetersbout

duikreport-call-to-action-350x85

Mijn buddy Frank had de snotolf nog niet gezien, dus ik wilde hem die graag laten zien. Samen hadden we al 2x vergeefs gezocht bij Sint Annaland, maar daar was het niet gelukt.

Wederom was het mooi weer met weinig wind en een lekker temperatuurtje. Heerlijk die lente! Daar krijg je alleen maar meer duikkriebels van. Althans, ik wel!Toen we op de duikstek aankwamen stonden daar Merel en Peter al, die ook vol enthousiast naar de snotolf met het nestje wilde gaan kijken.
We gingen ongeveer 15min na hen het water in en zagen vanaf de kant al dat ze zoekende waren en dat ze de snotolf niet direct gevonden hadden. Wij besloten ook die kant op te duiken en eerst maar een stukje verder te gaan kijken om hen de gelegenheid te geven met zijn 2-en van dit mooie dier te kunnen genieten en foto’s te kunnen maken.We zijn dus op slechts 5m gaan duiken en zijn eventjes rond de kop geweest. Hier zagen we de nodige zeedonderpadden, kreeften, krabben en vlokkige zeenaaktslakken. Gelukkig had ik deze keer wel de zoomring om het objectief geschoven, dus ook macrofotografie was mogelijk. Maar eigenlijk stond mijn hoofd meer op de “snotolf-stand”.

Na 25 min zijn we dus ook omgekeerd en vond ik de snotolf vrijwel meteen. Er ligt een zeer herkenbare oranje baksteen in de buurt, dus dat was vrij simpel.Merel en Peter waren inmiddels weg, dus dat hebben we mooi getimed als zeg ik het zelf.Ik heb eerst samen met mijn buddy uitgebreid naar deze snotolf liggen kijken, voordat ik met mijn camera aan de slag ging. Deze duik had ik voor het eerst een 2e flitser bij en dat wilde ik natuurlijk wel even testen. Helaas was mijn setup nog niet helemaal gereed en 100% in orde en ik moest er erg aan wennen, dus de foto’s zijn niet eens beter geworden dan de foto’s van afgelopen maandag. Maar goed, dat had ik eigenlijk ook wel verwacht stiekem. Het is en blijft toch altijd weer wennen. Ook mijn buddy moest mijn flitsgeweld ontgelden en mocht even model “staan”. Gelukkig zijn deze foto’s wel redelijk gelukt.

Na 50 minuten gaf Frank aan dat hij er uit wilde en seinde dat ik nog wel even kon blijven. Zo gezegd, zo gedaan en dus heb ik er nog 10-15min langer in gelegen gok ik.

Al met al dus een geslaagd duikje, doel bereikt. Ondanks het toch mindere zicht vergeleken met afgelopen maandag. En uiteraard ook weer net als na alle andere duiken even lekker en bakkie koffie met een koekje!

Maximale diepte 6m, temp. 7gr.C., zicht 1-3m, duikduur 65min.

Dit bericht delen

René Weterings

Vader van een dochter en zoon, getrouwd met Cindy en woont in Geertruidenberg. Fanatiek duiker en onderwaterfotograaf sinds 2005. Fotografeert met een Olympus OM-D systeemcamera. Schrijft regelmatig duikreports en artikelen voor DuikeninBeeld en artikelen voor Onderwatersport magazine. Passies zijn het gezin, duiken, fotograferen, snorkelen en het schrijven over alles wat hier mee te maken heeft!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *