Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

René Weterings – Zeelandbrug

Duik 350!!! De duik van afgelopen maandag overdag was zo goed gevallen door het goede zicht, dat ik mijn buddy Frank dit ook gunde en de keuze dus snel viel op de Zeelandbrug als duikstek van deze week.


Datum: 4-4-2012
Duiklocatie: Zeelandbrug

duikreport-call-to-action-350x85

Vanuit mijn werk was ik pas om 17.35u thuis, snel wat gegeten, de resterende spullen in de auto gegooid en toen Frank opgehaald om 18.20u. Zo….lekker snel geregeld. Helaas iets te snel, want Cindy belde toen we al op de A17 reden met de mededeling dat ik mijn onderpak was vergeten….aaarrrgghhh. Dat zou een koude duik gaan worden. Gelukkig heb ik 2 lagen thermo-ondergoed standaard aan en dit keer ook weer mijn extra fleece trui. Omdat ik mijn onderpak niet aan had, had ik nog een spijkerbroek aan, dus dit zou mijn isolatie moeten worden tijdens deze duik. We wisten beiden niet hoe dat zou uitpakken, maar niet duiken is natuurlijk geen optie.

20120404_350_Zeelandbrug_013

We kwamen als eerste aan op de duikstek en heb nog even snel mijn fles helemaal vol gedaan, die was toch weer naar 180bar gezakt na het vullen bij de vulautomaat aan de Zeelandbrug. Ik begin toch graag met een volle fles.
Even later kwamen er nog 3 auto’s aan, maar daar bleef het wel bij. Het regende zeer licht en er stond een heel zwak windje, maar de Oosterschelde lag er weer prachtig bij en vanaf de kant durfde ik de inschatting wel aan dat het zicht wederom heel goed zou gaan worden.
Toen we eenmaal alle spullen aan hadden, voelde ik me toch een beetje “naakt”, want mijn droogpak voelde veel te groot aan nu. En toen ik in het water stapte besefte ik wel dat ik echt niet veel isolatie aan had. Maar goed, aangezien ik ook 4 winters doorgedoken heb in een natpak moet ik natuurlijk niet zeuren bij 9 graden water temperatuur en een droogpak.

We besloten om vandaag niet richting de pijlers te gaan als doel, maar gewoon lekker te speuren op de stenen en het zand recht voor de trap en een beetje rechts. Frank mocht mijn camera lenen die momenteel te koop staat en hij vindt het dus ook leuk om wat te experimenteren. Zo gezegd zo gedaan…het zicht was weer dermate goed dat je met het restlicht wat we nog hadden heel goed van het landschap konden genieten en we goed konden zien waar we naar toe gingen.
Uiteindelijk hebben we de hele duik niet meer dan 30m afstand afgelegd gok ik, misschien nog wel minder. De stroming die er stond was ook nagenoeg nihil. Dus het was een zeer relaxt duikje.

Er zit toch wel weer veel leuk leven bij de Zeelandbrug, want we zagen dingen als:
– Galathea kreeftjes
– Paling (in het zand ingegraven)
– Egelslak
– Rosse sterslak
– Groene wierslak
– Harlekijnslak
– Hooiwagenkrabben
– Botervissen
– Penneschaften
– Spinragwormen met hun “webben”
– Grondels

Uiteindelijk voelde ik mijn lichaam toch best afkoelen rond 45min en heb dit ter informatie ook even aan mijn buddy doorgegeven. Mijn blaas begon ook tegen te sputteren, maar uiteindelijk heb ik toch nog 66min vol kunnen houden voordat ik het echt niet meer trok.
Al met al een koude, maar toch weer erg leuke duik!!

Maximale diepte 8m, temp. 9gr.C., zicht 3-4m, duikduur 66min

Dit bericht delen

René Weterings

Vader van een dochter en zoon, getrouwd met Cindy en woont in Geertruidenberg. Duiker en onderwaterfotograaf sinds 2005. Fotografeert momenteel met een Olympus OM-D E-M5mkII systeemcamera in Nauticam behuizing met twee INON Z-330 flitsers. Schrijft regelmatig artikelen voor DuikeninBeeld en voor Onderwatersport magazine. Zijn passies zijn het gezin, duiken, fotograferen, snorkelen en het schrijven over alles wat hier mee te maken heeft! Kers op de taart is de titel 'Nederlands Kampioen Onderwaterfotografie 2018', waardoor hij aan het WK 2019 in Tenerife mag deelnemen!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten