Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

René Weterings – Nog maar eens op pad richting sepia’s…

Datum 2-6-2013
Locatie Bergse Diepsluis

Duik 443 van Duikreporter René. En weer zoekt hij de sepia’s op. Zou het zicht beter zijn?

De eerste duik met sepia’s smaakte uiteraard naar meer en buddy Gido wilde ze ook wel weer eens zien, dus hadden we al snel een afspraak gemaakt en pikte ik hem op zondagavond op en reden we richting de Bergse Diepsluis, in de hoop een rustige duikstek aan te treffen om een leuke duik te kunnen maken met een beetje acceptabel zicht.

20130602_Bergse_Diepsluis_Gido

Die hoop werd beloond, er stonden nog maar 5 auto’s en allemaal lagen ze er al in of kwamen ze er net uit. Wij gingen ons ook snel omkleden en wandelden helemaal naar rechts, om er vervolgens bij de witte streep op de dijk in te stappen. We zaten precies tussen de kenteringen in, dus we moesten even voorzichtig te water gaan. Maar dat is prima te doen hier.

Het eerste gedeelte leek het zicht meteen al best redelijk en toen we richting de gewenste diepte gingen, bleek dat ook zo te zijn. Geen stofhappen, maar gewoon prima zicht. Ok, we hebben wel eens beter gehad, maar in deze tijd mochten we niet klagen. Al vrij snel vond Gido een mooi sepia paartje, de duik was dus eigenlijk meteen een succes. Er was geen sepiatentje te zien, maar ze bleven toch mooi bij elkaar hangen en wat rondzwemmen. We hebben er dik 10 minuten bij gelegen en Gido probeerde nog wat poses om een modelfoto te krijgen. Dat lukte op zich wel, maar ik heb ze mooier gemaakt.

20130602_Bergse_Diepsluis_Gido

Na dit schouwspel doken we verder, terug richting de trap. Dit sepiapaartje was duidelijk aan rust toe en dus kregen ze dat weer van ons terug. Na deze ontmoeting hebben we een dik half uur gedoken en vonden we diverse bouwwerken, maar geen van allen hadden sepia’s in de buurt. Wel vonden we nog een los zwemmend exemplaar wat opvallend stil bleef liggen. Ik seinde nog naar Gido dat ik dacht dat deze lag te sterven, maar toen ik nog eens goed keek….zag ik een stel krabbenpoten tussen de tentakels uitkomen! Deze was dus alles behalve aan het sterven….ja van de honger misschien! De sepia voelde zich blijkbaar gestoord en zette hem in zijn achteruit.

20130602_Bergse_Diepsluis_Sepia

Na weer zo’n dik 10min vond ik nog een sepiapaartje op een kegelvormig tentje en hier was het vrouwtje actief eitjes aan het “leggen”en knoopte ze mooi aan een van de stokken. Mooi…zo konden we hier onze duik in stijl gaan eindigen. Ook nu weer positioneerde Gido zich zodanig, dat hij een modelfoto afdwong…haha. Hij deed het er gewoon om! En warempel…er zat nog een best leuke tussen ook. Een mooie foto, waarbij hij van dichtbij naar het afzetten van de eitjes keek.

20130602_Bergse_Diepsluis_Sepia_krab

Mijn luchtvoorraad was weer flink geslonken en ik seinde Gido dat het tijd werd om te gaan, later bleek dat hij het redelijk fris had gekregen, dus dat kwam goed uit. In het ondiepe gedeelte viel het aantal platvissen erg op. Diverse soorten en formaten zijn te zien, erg mooi allemaal! Dat is wel het leuke aan deze duikstek. Je ziet er veel…ondanks dat het landschap te wensen over laat.

Na zo’n 80 minuten kwamen we weer boven, lekker fris maar voldaan. Een geslaagde sepiaduik!!

Maximale diepte 9,5m, temp. 13gr.C., zicht 0,5-3m, duikduur 80min.

20130602_Bergse_Diepsluis_Sepias

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief