Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Reissector komt met Corona-voucher

Op vakantie willen we allemaal …. maar in veel gevallen kan het nu niet. Om reizigers tegemoet te komen is de ANVR blij dat zij samen met garantiefonds SGR een creatieve mogelijkheid kan bieden bij het omboeken of annuleren van de reis.

 

Bonaire. Foto: Sander Van der Heijden.

De reisbranche wordt op dit moment zwaar getroffen en de reiziger kan niet genieten van zijn geboekte reis. Wanneer de reiziger à la minute terugbetaald moet worden, kan de reisonderneming met cashflow-problemen te maken krijgen. Om dit te voorkomen heeft reissector ANVR samen met SGR de Corona-voucher in het leven geroepen. Deze valt dan ook onder dekking van dit garantiefonds, zodat reizigers de zekerheid houden dat hun reeds betaalde reissom veilig is gesteld.

Op een tijdstip waarop de reiziger weer aan vakantie denkt -wel binnen 1 jaar na uitgifte- kan hij deze voucher, die alleen kan worden uitgegeven door deelnemers aan SGR en voldoen aan de door SGR gestelde eisen, inwisselen bij een ANVR-reisonderneming.

ANVR en SGR willen hiermee zowel de reiziger de mogelijkheid bieden om op een later tijdstip de reis van zijn leven te maken als de reisonderneming de mogelijkheid geven in deze bizarre situatie zijn reisonderneming gezond te houden.

Op www.anvr.nl staan tal van antwoorden op veel vragen die reizigers hebben rondom het Corona-virus en reizen.

Bron: ANVR

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief