Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Red de Superior Producer!

De Superior Producer, hét wrak van Curaçao, loopt gevaar. Hans Pleij roept alle duikers op om de petitie te tekenen zodat dit wrak kan worden behouden.

Als je het over een wrak op Curaçao hebt, is de kans groot dat je het over de Superior Producer hebt. Het is het populairste wrak voor duikers, net buiten de haven. Het 72 meter lange wrak, dat in 1977 is gezonken en op een diepte van 30 meter ligt, is volledig bedekt met koraal en sponzen. Er staat veel Orange Cup Coral op en dat betekent dat het wrak erg mooi is tijdens een nachtduik.

Pier
Vlakbij het wrak is destijds de eerste megapier gebouwd en nu zijn er plannen voor een tweede…. «Ja, op de plek van de Superior Producer,» aldus Hans Pleij, eigenaar van CURious2DIVE Dive center. Dat dit nodig is voor het toerisme, begrijpt hij. De pier genereert de nodige inkomsten voor het eiland. «Maar doet de duikindustrie ook met de duiken op het wrak. Daarom willen we dat deze duikplaats behouden blijft. En zoals vaker moet dat mogelijk zijn door goede afspraken te maken, waaraan men zich dan ook houdt.»

Petitie
Hans Pleij roept dan ook alle duikers en wrakkenliefhebbers op om de petitie te tekenen. Middels de petitie wordt aan de overheid van het eiland duidelijk gemaakt dat dit stukje historie beschikbaar en bereikbaar moet blijven, ook voor de duikwereld van Curaçao.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief