Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Duiken / Natuur

Realiseer je droom

Iedereen heeft dromen die hij of zij wil waarmaken. Maar hoe doe je dat?  Frank van Klaveren van CoralGardening gaat zijn droom achterna en verteld hierover in dit blog.

Je hebt vele zelfhulpboek en trainingen die je helpen om je dromen te realiseren. Kreten als “dromen, durven, en doen” of “doel = droom + deadline”  helpen daarbij. Maar toch is het lastig om daadwerkelijk de stappen te zetten. Ook onze droom om koraalriffen te bouwen en herstellen is tegen de nodige weerstand opgelopen. “Ja maar,….” is een veel gehoorde reactie van familie en vrienden en dan komen er allerlei bezwaren. Iedereen ziet je droom al een nachtmerrie worden. En voor je het weet ga je er zelf ook in geloven.

Laatste lunch in een bijna leeg huis

Laatste lunch in een bijna leeg huis

Als je dan doorzet en besluit om je droom achterna te gaan, dan merk je dat lange en trouwe vriendschappen om een of andere reden stuklopen. Terwijl vergeten vriendschappen juist opeens weer hechter worden. Daarnaast zie je dat de nodige nieuwe vriendschappen gesloten worden. Heel bijzonder.

Gelukkig geven sommige mensen goede tips, zoals Esther Jacobs: “Boek een ticket ver in de toekomst, dan heb je een datum dat je moet gaan.” Dat hebben we gedaan. Maar dan nog heeft het vertrek de nodige voeten in de aarde.

Het leegmaken van je huis is het opruimen van oude en nooit afgemaakt dromen. Ooit wilde je goed worden in airbrushen, alles aangeschaft, lessen gevolgd, paar leuke werken gemaakt en dan toch gestopt. Je wilde je eigen tassen maken. Materiaal aangeschaft en de eerste tas gemaakt, maar nooit verder gekomen, enzovoorts. Het is confronterend en tegelijkertijd beangstigend. Gaat deze droom wel lukken? Of eindigt deze net zoals de oude dromen ergens in een kast. We merken wel dat het leegruimen van ons huis een psychologisch effect heeft. Je sluit oude zaken af en dat creëert weer ruimte voor nieuwe avonturen. Ook zonder dat je alles achter je laat kan dat verfrissend zijn!

KLF-160430-001s - CoralGardening - Frank van KlaverenHet is hard werken om alles voor de steeds sneller naderende datum gereed te hebben. Zelfs de dag voor vertrek werken we tot 1 uur ’s nachts door om de volgende ochtend om half zeven weer achter de computer te zitten. Maar dan is het zover: We staan op Schiphol. Vera en ik vertrekken naar Thailand om daar de eerste CoralGarden te gaan creëren.

Gelukkig blijft er een goed team achter in Nederland om de belangen van een CoralGardening hier te behartigen. Wil je een lezing of meer informatie over koraal tuinieren hebben, neem gerust met ons contact op!

Naar de website van CoralGardening…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief