Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Natuur

Primeur – De eerste teaser van nieuwe wadfilm

Het duurt nog even voordat in het najaar van 2018 de nieuwe natuurfilm ‘Wad; leven op de grens van water en natuur’ draait, maar de eerste teaser is nu te zien. Geniet!

Foto: Ruben Smit Productions

Na bijna vier jaar filmen in het werelderfgoed wordt nu een eerste echt tipje van de sluier opgelicht. Met de nieuwste filmtechnieken, timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera’s weet de crew de bijzondere natuur van de wadden vanuit alle perspectieven te vangen. Het waddengebied is het enige Nederlandse natuurgebied met de status Unesco Werelderfgoed en de crew van Ruben Smit kon alleen aan de slag dankzij de hulp en nauwe samenwerking met vele natuurorganisaties, onderzoeksinstituten en overheden in de wadden.

Geboorte zeehonden voor het eerst gefilmd
Zoals elke film van natuurfilmer en ecoloog Ruben Smit heeft ook ‘Wad; Leven op de grens van water en natuur” het pure natuurverhaal voorop staan; leidende karakters in de film zijn de grijze zeehond, de slechtvalk en de bergeend. Maar juist de benadering vanuit het ecosysteem waarbij alles met alles te maken heeft is uniek.
Ruben Smit: ‘Deze film overtreft mijn verwachtingen, vooral dankzij de waanzinnige beelden die we hebben weten te maken. Zoals de geboorte van de zeehonden, maar ook het enige grondnest van de slechtvalk in Nederland en niet te vergeten het onderwaterleven van de natuurlijke riffen in de Waddenzee. Ik denk dat veel mensen verbaasd zullen staan wat wij allemaal in beeld hebben gebracht!’

Première najaar 2018
De crew van de wadfilm heeft de meeste opnames er nu op zitten. Komend half jaar wordt besteed aan de montage van de film die in het najaar van 2018 tijdens Leeuwarden/Friesland culturele hoofdstad van Europa in première gaat. Tot die tijd worden met grote regelmaat kleine clips gedeeld via de sociale media van wadfilm.nl.

Geniet van de teaser!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief