Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Prachtige pauwkokerworm – Het verhaal achter de foto

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar het verhaal kan de foto zeker versterken. René Weterings vertelt het verhaal achter zijn ‘Prachtige pauwkokerworm’ – de foto die op Duikvaker 2022 in de DuikeninBeeld Foto-expo hing.

Het is hartje zomer als ik in het warme water van de Oosterschelde lig, bijna klaar voor de duik. Even op adem komen is wel nodig, want het stukje rugzwemmen vanaf de kant naar de mosselhangcultuur van de Bergse Diepsluis is best inspannend. Eenmaal tot rust gekomen in het zonnetje daal ik af. Vandaag heb ik een missie. Op mijn wensenlijstje staat al een tijdje het mooi in beeld brengen van een pauwkokerworm (Sabella pavonina).

Gelukkig worden de eerste exemplaren tijdens de relaxte afdaling al snel zichtbaar. Het zicht is best goed te noemen en ik kan de verticale mosselkwekerij voor een groot deel overzien. Rustig ga ik op zoek naar een model dat zich goed laat bekijken en fotograferen, ze zijn nu eenmaal niet allemaal even dapper. De minste waterverplaatsing kan ervoor zorgen dat deze dieren zich minutenlang terugtrekken in hun zelfgemaakte koker. Maar het geluk is vandaag aan mijn zijde – ik vind een kleurrijk model en spendeer daar de nodige tijd aan. De smalle lichtbundel uit de snoot op de flitser en een vooraf gekozen digitaal filter in de camera resulteren in het gewenste plaatje. De kleuren spatten van mijn camerascherm – missie geslaagd!

Camera en instellingen

Camera: Olympus OM-D E-M1III
Lens: Olympus lens 60mm f2.8
Flitser(s): INON Z-330
Instellingen: f9, 1/400s, ISO 400
Accessoires: Nauticam huis, Snooty optische snoot

Het verhaal achter de foto

Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan een verhaal het beeld ook versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!

Heb jij ook zo’n foto met of zonder een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie. Nog geen eigen album? Registreer je, upload een foto en je hebt een persoonlijk album.

Jouw foto op Chromaluxe?

Deze foto werd in de DuikeninBeeld Foto-expo op Duikvaker 2022 geëxposeerd – een fotoschilderij dat door Arca Printers & Supplies prachtig werd afgedrukt op Chromaluxe. Heb jij ook foto’s (onder of boven water) die je hoogwaardig wilt laten afdrukken, kijk dan eens naar Chromaluxe!  

Nog veel meer verhalen achter de foto…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief