Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Natuur / Nieuws

Potvissen adopteren misvormde dolfijn

Hoe geweldig mooi de natuur kan zijn, blijkt wel uit deze video van een groep potvissen die een misvormde dolfijn hebben opgenomen.

Deze bijzondere beelden zijn door een groep Duitse marinebiologen voor de kust van de Azoren gemaakt. De video toont een zeer zeldzame interactie tussen een groep potvissen en een misvormde volwassen tuimelaar. De wetenschappers melden dat dit de eerste keer is dat dit soort vriendelijk gedrag door potvissen is geregistreerd.

Aangeboren

De wetenschappers vermoeden dat de vervorming (scoliose) van de dolfijn aangeboren is. Omdat potvissen trager zwemmen dan dolfijnen, heeft de dolfijn waarschijnlijk aansluiting gezocht bij de groep potvissen. Het is voor de dolfijn aantrekkelijk om zich bij de groep aan te sluiten want potvissen hebben de eigenschap goed “te babysitten”. Wanneer er een jong kalf in de groep is, blijft er altijd een volwassen dier bij het kleintje terwijl de groep op diepte jaagt.

Wegdromen bij dit grote raadsel

Het is nog steeds een raadsel is waarom de groep de dolfijn heeft opgenomen. Dit neemt niet weg dat dit prachtige beelden oplevert die de wetenschappers dankzij de speciale toestemming van de Portugese regering hebben kunnen maken. Prachtige beelden om heerlijk bij weg te dromen!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief