Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Plastic afval gevonden op diepste punt van de Stille Oceaan

De Amerikaanse miljonair Victor Vescovo heeft met zijn duikboot een recordduik naar 10.927 meter gemaakt. Hij heeft op deze diepte niet alleen nieuwe schaaldieren ontdekt, maar zelfs plastic afval kunnen vinden.

De Marianentrog is met een diepte van ongeveer 11 kilometer de diepst bekende plek in de Stille Oceaan. In  2012 heeft regisseur James Cameron een record weten te noteren, door hier te duiken naar een diepte van 10.908 meter met duikboot de Deepsea. De Amerikaanse miljonair Victor Vescovo heeft dit record nu gebroken, tijdens zijn solo onderzeebootduik is hij afgedaald naar een diepte van 10.928 meter. Deze diepe duik maakt onderdeel uit van een reeks van vijf recordduiken die Victor Vescovo momenteel aan het maken is.

De Five Deeps Expedition, het team van Vescovo, gelooft dat ze tijdens deze duik vier nieuwe soorten garnaalachtige schaaldieren hebben ontdekt. Verbazingwekkender is dat ze op deze diepte zelfs plastic afval hebben aangetroffen.

De Five Deeps Expedition wordt door Atlantic Productions gefilmd voor een vijfdelige Discovery documentaireserie, die naar verwachting eind 2019 uitgezonden gaat worden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief