Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Reizen

Pim stelt zich voor!

We hebben een nieuwe blogger: Pim van Schendel, Dive Center manager bij Murex Dive Resorts. Hij stelt zichzelf eerst voor.

Mijn eerste blog voor Duikeninbeeld is eindelijk een feit. Eerst een korte introductie van mezelf zodat jullie ook weten met wie je hebt te maken. 

Pim-Schendel.jpgIk ben Pim van Schendel, 36 jaar en woon inmiddels bijna 7 jaar in Manado. Wat begon als een tijdelijk avontuur als duikinstructeur is inmiddels uitgelopen tot een heel nieuw leven.

In 2008 ben ik vertrokken naar Manado om aan mijn avontuur als duikinstructeur te beginnen. Dat beviel heel erg goed en wat gepland was als een jaar er tussenuit, werd al snel meer toen ik het meisje van mijn dromen leerde kennen en smoorverliefd werd. Van het een kwam het ander en nu zijn we inmiddels 5 jaar getrouwd en hebben we een zoontje van bijna 4 jaar. Ella en Noah zijn de belangrijkste personen in mijn leven en ik zou niet meer zonder hen kunnen.

De eerste 1½  jaar heb ik echt alleen als instructeur en duikgids gewerkt, daarna werd het langzaam meer en groeide mijn baan uit tot dive center manager. Daar kwam iedere keer weer wat bij, een beetje marketing, guest relations en zo groeide ik door. Na 6 jaar hield ik het voor gezien bij mijn oude werkgever en ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Nu werk ik sinds een half jaar voor Murex Dive Resorts. Hier ben ik verantwoordelijk voor allerhande zaken en is het weer een leuke mengelmoes van dingen die ik doe.

Murex is 1 van de eerste resorts van Manado, geopend in 1987 en het heeft een hele lange geschiedenis. De grondlegger van het resort, Dr. Han Batuna, wordt gezien als de pionier van het duiken in Manado en de eerste vechter voor behoud van de riffen in Manado. Dr. Batuna was al een tijdje met pensioen maar zijn dochter en schoonzoon hebben het roer van het familiebedrijf overgenomen. Geheel onverwacht is hij op 19 mei overleden.

De komende maanden ga ik schrijven over het reilen en zeilen in de Murex resorts en wat we allemaal meemaken hier. 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief