Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Pim en Jiska – Duiken in de Kijkuitpolder

Datum 3 augustus 2014
Locatie Kijkuitpolder, Grevelingenmeer

Wij zijn geen ervaren duikers. In het Grevelingenmeer ontdekken we wat we hadden gemist als we nooit zouden zijn gaan duiken.

Wij zijn geen ervaren duikers. Ondanks dat zich genoeg kansen hebben voorgedaan tijdens onze reis door Azië hebben we nooit gedoken. Wellicht omdat snorkelen toch wat makkelijker is. In het Grevelingenmeer ontdekken we wat we hadden gemist als we nooit zouden zijn gaan duiken.

We treffen Anne en Niecky voor duikcentrum Dolphins in Brouwershaven. Niecky is daar instructeur en neemt ons vandaag mee. Eerst laden we de gehuurde duikspullen in, dan volgen we Niecky naar de Kijkuitpolder, een duikplek in het Grevelingenmeer, dichtbij de duikschool.

We parkeren de auto’s onderaan de dijk. Aan de andere kant van de dijk liggen een paar van Niecky’s collega’s al in het water met een cursist die zijn examen doet voor PADI Rescue Diver. Niecky legt ons kort uit welke oefeningen wij gaan doen en welke route we gaan zwemmen.

Een voor ons onbegrijpelijke set aan spullen komt uit de kratten die in de auto stonden. Daar komt snel verandering in als Niecky ons stap voor stap uitlegt hoe al deze spullen onder water van pas gaan komen. Als hij klaar is met zijn uitleg kunnen we onze uitrusting omhangen en  de dijk beklimmen. Dat valt opeens tegen met het gewicht van de duikspullen op onze ruggen.

Eenmaal in het water kunnen we onze flippers aandoen. We spugen in onze brillen voor Niecky ons een voor een naar de bodem brengt, waar we een kringetje maken. Verder gaat alles in gebaren. Niecky doet voor hoe hij zijn ademautomaat verliest en weer terug in zijn mond doet en hoe zijn bril vol water loopt en hij hem weer leegt door via zijn neus uit te ademen. Wij doen alles na tot we klaar zijn voor een rondje langs de dam en vaargeul.

Daar zwemmen we vol verbazing rond. Dit is voor ons een ontdekking! Onverwacht zijn er felle kleuren in dit van de kant toch grauw ogende meer. Feloranje begroeiing siert de rotsen op de bodem. Ertussen heffen krabben vervaarlijk hun klauwen naar ons op. Anne, Jiska en Niecky spotten een grote kreeft en er zijn talloze visjes. Duiken: dat hadden we eerder moeten doen!

Links

www.pimenjiska.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief