Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Peter van Bragt: Zeenaaktslakken vinden en herkennen – aan thematafel op Duikvaker

Leuke thema’s met leuke specialisten! Je vindt ze tijdens Duikvaker op 6 en 7 februari aan de thematafel op de stand van DuikeninBeeld. Peter van Bragt bijvoorbeeld!

Wil jij die prachtige en  fraai gevormde slak ook wel eens zien? Of wil je weten welke slak je onder water bent tegen gekomen? Kom dan naar de thematafel met bioloog Peter H. van Bragt.

In de Nederlandse kustwateren kun je meer dan 50 verschillende soorten zeenaaktslakken tegen komen. Hoe weet je nu welke soort je hebt gezien? Mogelijk nog belangrijker, hoe zorg je er überhaupt voor dat je ze onder water tegenkomt?

Aan de Thematafel vertelt Peter je alles over de determinatie van zeenaaktslakken. Op welke kenmerken moet je letten om zelf vast te stellen welke soort je hebt gezien? Aan de hand van foto’s en determinatiekaarten leert Peter je hoe je de ene van de andere slak onderscheidt. Ook leer je hoe je de zeenaakslakken het best op de foto kunt zetten.

Kortom, Peter onthult de geheimen van de zeenaaktslak! Heb je zelf nog foto’s liggen waarop een zeenaaktslak staat, maar je heb je geen idee welke? Neem deze foto mee naar de thematafel op Duikvaker voor een live determinatie! Bij voorkeur foto’s van Nederlandse soorten, maar het mogen zeker ook West-Europese zeenaaktslakken of slacken van elders zijn.

Wanneer?

zaterdag 14:30 uur
zondag 14:00 uur

Waar?
Op de stand van DuikeninBeeld in Hal 1

Klik hier voor het volledige programma aan de thematafels.

Heb je al kaarten voor Duikvaker? Nee?! Bestel ze uiterlijk 4 februari met de kortingscode van DuikeninBeeld. Je krijgt niet alleen 20 procent korting, maar maakt ook kans op een ademautomaat van Scubapro. Klik hier!

Naar de verhalen van Peter H. van Bragt…

Foto: Ron Offermans

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief