Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Duiken / Reizen

Paspoort naar het paradijs

Met Murex Dive Resorts kun je Noord-Sulawesi nu beleven zoals nooit tevoren mogelijk was. Met het nieuwe Passport to Paradise kun je 3 verschillende duikbestemmingen in 1 vakantie bezoeken.

Passport to Paradise betekent dat je 3 kanten van Noord-Sulawesi kan beduiken in 1 vakantie. Je begint bij Murex Manado, dan met de boot en al duikend op weg naar Murex Bangka en vervolgens naar Lembeh Resort & Critters@Lembeh. Zo maak je onder water het beste van Noord-Sulawesi mee.

Sinds begin 2014 zijn we bezig geweest om dit Passport to Paradise-programma te realiseren. We hebben nieuwe boten gebouwd die geschikt en comfortabel genoeg zijn voor de langere transfers tussen de resorts. Logistiek gezien komen er nog wat uitdagingen om de hoek kijken om de transfers uit te voeren. Hoe verplaats je het personeel, wie helpt waar en heel erg belangrijk, hoe is het weer? Dat laatste hebben we natuurlijk niet in de hand. Alle andere zaken kunnen perfect kloppen, maar als het weer niet meewerkt, kun je het vergeten.

55890e8e5fDe afgelopen 3 maanden hebben we de eerste gasten gehad die het Passport to Paradise programma hebben doorlopen en zelf heb ik ook al meerder malen de boottransfers kunnen doen – weliswaar niet gecombineerd in 1 trip maar losse transfers tussen de resorts. En ik moet zeggen dat het de perfecte oplossing is om niet de hele dag in een auto te zitten als je van resort wisselt. Geen files, geen airconditioning, gewoon lekker op de boot zitten, genieten van het weer, de zee en mooie duiken  doen. Duiken op plekken waar helemaal niemand anders komt omdat deze duikstekken te ver van alle andere resorts liggen en genieten van de bootsvaart. Wat is er nog mooier?

54bc37d85dTussen Bangka en Lembeh in ligt een hele mooie pinnacle, Batu Punteng genaamd. Volbegroeid met zachte koralen, ongelooflijk veel vis en ook is er nog heel veel macroleven te ontdekken tussen de rotsen. De laatste keer dat ik er gedoken heb, hebben we heel veel gezien – scholen snappers en fuseliers, bladschorpioenvissen, ghostpipe fish en een reusachtige octopus op het topje van de pinnacle.

Steeds meer gasten kiezen ervoor om op deze manier tussen de resorts te reizen en dat is mooi voor mij, zo kan ik nog vaker deze tripjes maken en duiken op deze imposante duikstekken.

Links:

http://www.murexdive.com/

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief