Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Paraplu – Het verhaal achter de foto

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar het verhaal kan de foto zeker versterken. Dennis Rabeling vertelt het verhaal achter zijn ‘Paraplu’ – de foto die op Duikvaker 2022 in de DuikeninBeeld Foto-expo hing.

Het is het einde van de duik, ik zwem alweer terug naar de kust wanneer mijn oog op dit simpele stukje alg valt. Ik krijg een idee.

Ik neem het stukje parapluutjeswier (Acetabularia acetabulum) in mijn hand en fotografeer het. Ik maak verschillende opnamen, dan weer met een blauwe, dan weer met een zwarte achtergrond.

De foto laat maar weer eens zien hoe iets simpels mooi kan zijn. Zeker in de onzekere tijd waarin we leven, moet je van simpele dingen gewoon genieten. En dat doe ik…

Camera en instellingen

Camera: Olympus PEN-EPL-10
Lens: M.Zuiko 60mm
Flitser(s): 2x INON Z-330
Instellingen: F/14 – 1/125 sec. – ISO 200

Het verhaal achter de foto

Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan een verhaal het beeld ook versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!

Heb jij ook zo’n foto met of zonder een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie. Nog geen eigen album? Registreer je, upload een foto en je hebt een persoonlijk album.

Jouw foto op Chromaluxe?

Deze foto werd in de DuikeninBeeld Foto-expo op Duikvaker 2022 geëxposeerd – een fotoschilderij dat door Arca Printers & Supplies prachtig werd afgedrukt op Chromaluxe. Heb jij ook foto’s (onder of boven water) die je hoogwaardig wilt laten afdrukken, kijk dan eens naar Chromaluxe!  

Nog veel meer verhalen achter de foto…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief