Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Mieke Noordanus – Paradijs na kou!

Na in zeer fris water in bikini op de foto te zijn gezet, mag Mieke Noordanus opwarmen in Indonesië. Ze dook bij Murex en Lembeh en kwam hier heel merkwaardig onderwaterleven tegen.


Datum:  februari 2016
Duiklocatie: Murex en Lembeh, Indonesië

duikreport-call-to-action-350x85

Nu iedereen in de ban is van de wedstrijden onderwaterfotografie, ONK, ZK, OBK, waarvan de uitslag bijna voor de deur staat en het EK in Spanje in oktober, waarbij ik hoop dat Jos Broere met zijn model Marloes Otten een mooie prestatie neer gaat zetten….. toch nog maar mijn ervaring van vorig jaar via mijn toetsenboord de digitale wereld insturen:

Voorafgaand aan mijn vakantie heb ik wel wat ontberingen moeten doorstaan. Deze vakantie is mij nl. aangeboden door Jos Broere, Open- en Nederlands Kampioen Onderwaterfotografie 2015. Helaas kon hij de prijs destijds om gezondheidsredenen zelf niet innen, maar gelukkig is Jos weer volop aan het duiken.

MiekeNoordanus_NK_2015_1e_prijs-40257

NK 2015 1e prijs,  fotograaf Jos Broere, model Mieke Noordanus

Maar voor wie het nog niet weet: Ik was het onderwatermodel voor Jos in de categorie “Groothoek met model”. Bijna 3 kwartier in bikini in water met een temperatuur van 13 graden Celsius. Maar uiteindelijk voor een top resultaat, Jos wist vele medailles in de wacht te slepen, waaronder dus 2 maal goud op het zowel het NK als het ONK voor groothoek met model.
Maar nu iedereen in de ban is van de wedstrijden onderwaterfotografie (ONK, ZK, OBK) toch nog maar mijn reisverslag via mijn toetsenboord de digitale wereld insturen.

Op 2 februari dit jaar reisde ik samen met mijn vriend af naar het mooie Noord Sulawesi , enigszins met een dubbel gevoel, maar wel super dankbaar dat ik in de plaats van Jos deze mooie reis ging maken. Tip voor een ieder die met een foto uitrusting in het vliegtuig stapt: Als wordt gevraagd om alle elektronica en toebehoren uit je tas te halen, doe dit dan ook en vergeet vooral een setje batterijen niet, want dan mag je alles uitpakken en dat vergt best wel wat tijd. Ook weer wat geleerd!

Op Murex Dive Resorts werd ik ontvangen als een echte winnaar. Naast een Amerikaan waren we de enige gasten in het resort. Het voelde als thuiskomen bij een Indonesisch gezin. Laurens was gedurende ons eerste verblijf onze gids! Wat een duikgebied, “blacksand” met heel veel klein spul en bij Bunaken mooie steile wanden met schitterende koralen, schildpadden en ontelbaar veel vissen.

MiekeNoordanus_naaktslak Murex-40257Maar niet alleen genoten van het onderwaterleven, lokale markten bezocht, waar ik helaas de schok moest ervaren dat honden hier gewoon dagelijkse kost zijn en als etenswaar uitgestald liggen. Te voet de jungle in met onze ranger op teenslippers en het geluk gehad om de 3 apensoorten die hier leven ook alle drie te zien.
Na deze wandeling heerlijk genoten op het strand van een lokale maaltijd bereid door de vrouw van de ranger.

Het 2e gedeelte van de reis bracht ons naar Lembeh, Critters at Lembeh Resort. Een plek om nooit te vergeten. Allereerst een oase, supermooi huisje met zicht over Lembeh Strait. We waanden ons in een paradijs op aarde en dan waren we nog niet eens onder gedoken. Eén ding weet ik zeker, hier gaan we nog een keer naar toe.

MiekeNoordanus_uitzicht_Lembeh-40257

uitzicht Lembeh

Onderwater was het werkelijk een walhalla voor de macro liefhebber, zoals we in Nederland gewend zijn, werd iedere vierkante meter afgestruind en het ene beestje was nog kleiner en beter gecamoufleerd dan het andere beestje. Maar creaties als zeepaardjes, naaktslakken e.d. maken nog altijd heel veel indruk. Zo veel soorten en niet te vergeten de hairy frogfish.

MiekeNoordanus_zeepaardje-40257Ook hier weer een gids voor ons samen. Totaal waren we met 6 mensen op de boot, vergezeld door 2 gidsen. Ook hier weer als een soort van VIP behandeld. En zoals ook op Murex vonden de gidsen het interessant om met de “Dutch model of Aquashot Winner Jos” te duiken.

Met pijn in ons hart deze locatie verlaten om richting Bali te gaan voor het laatste deel van de vakantie, dat niet bij de prijs van Aquashot hoorde, maar goed te combineren in deze trip. Bali benut om heerlijk te relaxen, slechts een enkel duikje gemaakt en verder genoten van de rust, cultuur en natuur. Mijmerend wat onze volgende vakantiebestemming zal gaan worden.

MiekeNoordanus_Hairy_frogfish-40257

Hairy Frogfish

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief