Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

PADI support Wij Duiken Veilig

Veiligheid staat hoog in het vaandel bij PADI. Het is dan ook niet voor niets dat de opleidingsorganisatie het congres Wij Duiken Veilig support.

Foto: Mario Rentmeester/KNRM

In de ruim 50 jaar dat de organisatie bestaat, heeft veiligheid voor PADI altijd prioriteit gehad, aldus Margriet Schuur, Regional Manager voor Nederland en België. PADI Pro’s zijn verplicht om elk incident te melden, waarna een commissie van deskundigen het analyseert. Waar nodig wordt de opleiding vervolgens ook aangepast.

Margriet: «Een voorbeeld is de oefening in de Open Water Diver-cursus, waarbij cursisten leren hoe ze de flesband onder water weer goed vastzetten, nadat deze is losgegaan. Deze oefening is in 2014 toegevoegd naar aanleiding van een incident.»

In Engeland en nu ook Nederland werkt PADI ook nauw samen met de nationale reddingsmaatschappij. Samen met de Engelse zustermaatschappij van de KNRM werd een opleiding ontwikkeld die duikers voorbereidt op duiken in de Noordzee. Nu is deze specialty samen met de KNRM vertaald en herschreven voor Nederland en België: KNRM Sea Survival Diver.

Margriet: «Op een congres rond duikveiligheid mogen wij als PADI niet ontbreken. Het is een onderwerp dat de hoogste prioriteit verdient.»

Wij duiken veilig – Congres en netwerkevenement voor elke professionele duiker en duikprofessional

Op vrijdag 27 september 2019 vindt voor de eerste maal ‘Wij duiken veilig’ plaats, het congres en netwerkevenement voor elke professionele duiker en duikprofessional, zowel binnen de beroeps- als de recreatieve duiksector. Mentaliteit, gedrag en systemen zijn de rode draad.

Locatie: Expo Houten | Prijs: 95 euro inclusief lunch | Meer info en aanmelden: www.wijduikenveilig.nl

Meer lezen over Wij duiken veilig op DuikeninBeeld? Klik hier.

5 reacties

 1. Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm……………………………….Is dit niet een beetje heel veel goedkope reclame voor PADI????

  REAGEREN
 2. Oeps, scuus! Ik moet uit de reactiekolom vernemen dat er een commentaar geplaatst is op mijn opmerking. Dat is op zijn minst gezegd lasting toch?
  Welnu, ik duik al wat langer…………………..Maar wij/ mijn duikclub hadden toen al een standaardoefening: Alles onderwater afdoen; alles losmaken, daarna weer monteren en alle weer opdoen, vastmaken en verderduiken ( wel de automaat in de mond houden natuurlijk)……………………… Met de Engelse KNRM ontwikkeld,verrtaald naar het Nederlands………………………… Je zou ook gewoon een cursus bij Get Wet kunnen doen. Doen ze ook al Jaren! Ik begrijp gewoon de nieuwigheid niet. Gewoon reclama voor Padicursussen verders niets.

  REAGEREN
 3. Misschien is het verstandig Get Wet ook uit te nodigen voor het duikveiligheidscingress!

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief