Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

PADI Pro-blog – PADI Instructor worden. Dat doe je voor anderen. En voor jezelf.

In de aanloop naar het PADI Pro Event 2019 nemen PADI Course Directors je mee in de wereld van de PADI Pro’s. Jan van Voorst bijvoorbeeld. Want waarom word je eigenlijk een PADI Professional?

Het besef

Kun jij je het moment nog herinneren dat de gedachte voor het eerst bij je naar boven kwam? Het spannende gevoel dat jij misschien eigenlijk best wel PADI Professional wilde worden?! PADI Divemaster of misschien dacht je wel zelfs meteen aan PADI Instructor worden..?! Goede kans dat dit (net als bij veel mensen) ontstond tijdens het doen van jouw Rescue Diver curus. Toen je ontdekte dat duiken niet alleen maar te maken had met goed op jezelf letten- maar óók op andere duikers. Maar misschien was het wel al eerder in jouw duikcarrière. Tijdens jouw Open Water Diver cursus bijvoorbeeld, omdat jouw Instructeur zo’n bevlogen en gepassioneerde persoon was. En dat je bedacht: die passie overbrengen op anderen; dat wil ik ook!

Wat is jouw reden?

Wanneer dat moment ook was, de reden om daadwerkelijk PADI Instructor te worden was en is voor iedereen anders. De ene persoon doet het omdat hij de wereld over wil reizen en al reizend zijn geld wil verdienen als duikinstructeur. En een ander wordt instructeur -gewoon- omdat hij het leuk vindt. Puur om eigen vaardigheden en kennis te vergroten. En dan wel te zien wat hij er mee gaat doen. Wat jouw reden ook is, het is altijd een goede reden. Want je gaat verdieping geven aan jouw passie voor duiken. En ook aan jou als persoon. Iedereen die PADI instructor is geworden, zal namelijk twee dingen beamen: het moment dat je PADI Instructeur werd, is onvergetelijk. En ten tweede, dat daardoor het leven (ten positieve) is veranderd. A force for Good, zoals PADI dat zo mooi zegt.

«Wat jouw reden ook is om PADI Professional te worden, het is altijd een goede reden»

Wat kun je er mee?

Door de PADI Instructor Development Course te doen werk je ernaar toe om PADI instructeur te worden. Maar de totaalopbrengst is aanzienlijk meer dan de som der delen!

Tijdens de IDC perfectioneer jij je duikvaardigheden tot op het allerhoogste niveau. Je vergroot je kennis qua duiktheorie, waardoor je nog meer inzicht krijgt in onze veelzijdige sport in onze nog veelzijdigere onderwaterwereld. Maar ook leer je navigeren binnen het PADI systeem. Hierdoor maak je jezelf krachtige presentatietechnieken eigen, die je ook in je dagelijkse leven met succes kunt toepassen. Zoals je leest, zijn dit allemaal zaken waar je persoonlijk heel erg veel aan hebt. Pas wanneer je voelt dat je die kennis wilt gaan delen en je wilt gaan inzetten voor anderen, komt het daadwerkelijk lesgeven om de hoek. Iets wat je altijd kunt besluiten om (alsnog) te gaan doen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Is dat wel iets voor mij?

Hoewel het voor velen vaak een soort van geplande route lijkt om Instructor te worden, blijkt het tegendeel vaak waar. In Nederland worden heel veel mensen juist past later in hun duikcarrière PADI Instructor. Zoals velen zeggen, als ‘kers op de taart’ voor zichzelf. Anderen hebben maar één doel en dat is zo veel als mogelijk les gaan geven om de passie te delen.

Het mooie hiervan is: het is allemaal goed. Het gaat om de invulling die jij eraan geeft!

Wat is jouw reden om PADI Instructor te worden? We horen ‘m graag en denken met veel plezier met je mee over jouw ambities en dromen. Op het unieke PADI Pro Event in Amsterdam op zondag 24 november, waar je jouw Force for Good kunt gaan ontdekken.

Tekst: Jan van Voorst

Het PADI Pro Event 2019 vindt plaats op 24 november vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur in de brasserie van Bowling Knijn in Amsterdam. Hier presenteren 17 PADI Course Directors uit Nederland en België zich in een informele meet & greet. Kom kennis maken, kom vragen stellen! PADI geeft ook korte presentaties over professional worden en de opleidingen en is aanwezig voor al je PADI-vragen.

Maak kennis met de PADI Course Directors!

De PADi Course Directors die op 24 november aanwezig zijn, stellen zich voor. Klik!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief