Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk van den Bergh – Paasduikje met een mooie verrassing!

Met buddy Pierre Spirlet maakt duikreporter Dirk een leuke duik in de Put van Ekeren. Dat is een fijne invulling van de Pasen.

Dirk_Van_den_Bergh_20170416_steiger-49513

Om 10.15 uur liggen we in het water. Veel leven valt er niet te bespeuren en we moeten ons tevreden stellen met wat zoetwatermosseltjes, lege schelpen en watervlooien … Pierre kent de put van buiten en feilloos navigeert hij naar de buste. Daar doet hij teken dat hij iets groots gezien heeft. Ik denk dat hij voor de grap doelt op de buste …

Dirk_Van_den_Bergh_20170416_buste-49513

Even later wijst hij echter naar een zwarte schim in het water: het is een grote karper!

Dirk-Van-den-Bergh_20170416_karper-49513

We komen ook nog langs het zeepaardje en de piranha. We zijn nu 25 minuten onderweg en ik geef aan dat ik het een beetje koud krijg en terug wil. We nemen de kortste weg tussen de grote en de kleine put. In de nabijheid van de steiger blijven we nog wat rondscharrelen. Daar zie ik twee kokerjuffers, één met een koker uit zand en één met een koker uit kleine takjes. Na 51 minuten gaan we uit het water. We zijn max 9,2 meter diep geweest. Dit was een leuk Paasgeschenk Pierre!

Dit bericht delen

Dirk Van den Bergh

Ik duik sinds 2014 en ben ondertussen 4* – Master Scuba Duiker en behaalde het brevet van Self Sufficient Diver. Master voel ik me echter helemaal niet: elke duik is een nieuwe belevenis én leerschool! Laat ons het maar houden op duiker met voldoende ervaring … Van in het begin nam ik de videocamera mee onder water en van elke duik maak ik een kort filmpje (en reportage), om dan op het einde van het seizoen een compilatiefilm te maken met de mooiste beelden. Ik kan elke dag duiken, dus als er iemand eens een buddy nodig heeft, laat maar weten!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *