Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken

Organisator Patrick van Brienen: «Dit wil je niet missen op Duikvaker»

Vrijdagavond begint Duikvaker 2019 – een weekend vol duikplezier in Expo Houten. Wij vroegen organisator Patrick van Brienen wat jij als bezoeker zeker niet mag missen. Een lastige vraag…

Als we Patrick van Brienen van The Exhibition Company de vraag stellen, blijft het een tijdje stil. Het is geen makkelijke vraag, dat snappen we. Als het aan hem ligt, moeten we op elke stand en in elk theater gaan kijken. Terecht! Want deze Duikvaker is groter dan ooit tevoren en het aanbod is heel gevarieerd. Maar hij heeft vijf tips voor je.

Podium als kloppend hart

Het kloppende hart van Duikvaker is het grote podium in Hal 2. Op zaterdag en zondag draait daar een doorlopend programma waar presentator Henri Wessels alle facetten van de duiksport bespreekt met experts op het gebied van materialen, opleidingen, reizen, natuur, enzovoort, enzovoort! Alles komt voorbij. Rond het podium staan foodcourts waar je terecht kunt voor lekker eten en drinken. Ook leuk om te weten: alles wat op het podium gebeurt, wordt gestreamd – je kunt er dus thuis ook ‘bij’ zijn.

  

Sea Turtle Conservation

Duikvaker besteedt veel aandacht aan het behoud en beheer van het onderwaterleven. Diverse organisaties zijn aanwezig en laten zien wat zij doen om de oceanen en het zeeleven te beschermen, en vertellen je ook wat jij kunt doen. Eén wil Patrick er bij name noemen – Sea Turtle Conservation Bonaire. «Deze mensen beschermen de nesten van de zeeschildpadden zodat  jonge diertjes de kans krijgen het water te bereiken.» Je vindt deze organisatie op het Bonaireplein in Hal 2 (stand 750).

Futuristische duikcomputer

Ook raadt Patrick je aan om naar de stand van Scubapro in Hal 1 te gaan. Dit merk presenteert op Duikvaker een innovatie op het gebied van duikcomputers. De nieuwe HUD wordt op het masker geplaatst waardoor je alle belangrijke duikinformatie altijd in één oogopslag kunt zien. De info wordt in het masker geprojecteerd. Hoe handig en veilig is dat?

 

Sneak preview

Wil jij de nieuwste duikcomputer van Suunto zien? Kom naar de stand van Suunto in Hal 2! Het merk geeft je een sneak preview van de nieuwe D5 duikcomputer met aanpasbaar kleurenscherm en een trendy look. Voor gebruik als duikinstrument onder water en als een stijlvol horloge boven water.

Flora- en faunaplein

Op het Flora- en faunaplein kun je met eigen ogen zien wat er in de Noordzee leeft? Wat gebeurt er eigenlijk in ‘onze’ zee? «Het zeeleven knokt daar om elke vierkante meter. Het is goed om te beseffen hoe mooi het daar is, of je er nu zelf gaat duiken of niet.» Vrijwilligers van onder andere Stichting Anemoon staan klaar om je bij te praten en van alles te laten zien. «Heel interessant!»

Dit zijn maar een paar tips! Er is zo veel meer… Op de website van Duikvaker vind je een plattegrond met alle standhouders, nieuws en het complete programma van alles wat zich op het podium en in de theaters gaat afspelen.
Tot Duikvaker!

 

Foto’s: Duikvaker 2018

Duikvaker vindt traditiegetrouw plaats in het eerste weekend van februari. Hét duikevent voor duikers, snorkelaars en iedereen die zich interesseert voor de wereld onder water, is de officieuze start van het nieuwe duikseisoen. Met aandacht voor duik- en snorkelmaterialen, opleidingen, reizen, de natuur en heel veel info- en entertainment op de diverse podia, in de theaters en op de stands.

Duikvaker 2019:
vrijdag 1 februari van 18 tot 21 uur (extra opening – zonder entertainment)
zaterdag 2 februari van 10 tot 18 uur
zondag 3 februari van 10 tot 17 uur

Bestel je kaarten met 20% korting en maak kans op een Scubapro duiktas!
Bestel je kaarten in de voorverkoop! Dat scheelt wachten bij de entree. En met de DiB promocode krijg je 20% korting en maak je kans op een Scubapro duiktas. Klik hier voor de promocode.

Alle info vind je op de website van Duikvaker en op de speciale Duikvaker-pagina op DuikeninBeeld.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief