Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Duiken / Reizen

Op zoek naar nieuwe duikstekken

Altijd leuk! Op zoek naar nieuwe duikstekken. En nog leuker als je ook echt prachtige duiklocaties vindt. Pim van Schendel ging op exploratie.

Als duikcenter zijn we altijd op zoek naar nieuwe duikstekken. Het is een goede manier om je van de concurrentie te onderscheiden en je wilt je gasten een zo gevarieerd mogelijk pakket van duiken aanbieden.

De afgelopen maanden zijn we geregeld op zoek geweest naar nieuwe duikstekken rond Manado en rond Bangka Island. Zoeken om Bunaken Island hebben we opgegeven omdat dit gebied zo ontzettend veel bedoken wordt, dat iedere meter van het rif al bekend is.

Bij Manado en Bangka zijn de kansen nog groter om nieuwe duikstekken te vinden. De kust rondom Manado is lang en nog lang niet alle plekken zijn bedoken. Maar echte nieuwe duikstekken hebben we nog niet kunnen vinden. Wel plekken weer herontdekt, plekken waar vroeger gedoken werd maar om de een of andere reden later niet meer. Door er nu weer eens te gaan kijken komen we erachter dat koralen of critters weer terug zijn gekomen en het zeker weer de moeite waard is om te gaan duiken met onze gasten.

Rondom Bangka Island zijn de mogelijkheden beter. Er zijn maar weinig resorts in die omgeving en de het gebied is nog redelijk onontdekt. We hebben een ontzettend mooie koraaltuin ontdekt aan de noordwestkant van het eiland. Voorheen zijn we nooit zover gegaan tijdens exploratietrips. De video hieronder geeft mooi weer hoe het er is.

Een stukje verder is een baai waar ontzettend veel mangroven zijn. Deze staat op ons lijstje als volgende exploratieduik. Daar moet ook vast wat te vinden zijn en wie weet dat we daar ook dugongs gaan vinden tussen het zeegras.

Aan het vasteland heb ik samen met een duikgids wat duikstekken verder en dieper bekeken. Dat heeft bij 1 duikplek een nieuwe pinnacle op 28m diepte opgeleverd, vol met leven. Er zit een grote school Sweetlips en er zijn heel veel naaktslakken en krabbetjes te vinden tussen de koralen op de pinnacle.

Tussen Bangka en Lembeh zijn volgens mij nog heel veel nieuwe plekken te ontdekken en daar gaan we ons ook meer in verdiepen de komende tijd.

We proberen ook onze gasten hierbij te betrekken. Niets is avontuurlijker dan te gaan duiken in onbekende wateren en iets nieuws te ontdekken.  En wie weet wordt de nieuwe duikstek naar jou vernoemd.

Links:

http://www.murexdive.com/

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief