Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Reizen

Op z’n Bonairiaans

Wat doe je op een eiland dat leeft van het duiken? Met zo’n 90 officiële duikstekken? Met blauw water van 29 graden?…

Na het ontbijt, direct één deur verder! Eerst maar eens een auto regelen. Vanaf de menukaart kies je de auto die past bij wat je wilt gaan doen. Wij kiezen voor de 4×4 omdat we zeker naar Washington Slagbaai National Park zullen gaan. Daarna flessen pakken, auto inladen en gaan. Rondcrossen in ‘je eigen’ auto voelt echt als een ultieme vrijheid. De radio afgestemd op een Caribische zender, zonnetje, zonnebril en een warm briesje maken het compleet. Op naar één van de vele gele stenen die heel Bonaire langs de kant liggen. Deze stenen geven aan bij welke duikstek je bent.

DuikenBonaire_Edwin_blog3_1

Ja, wat doe je op een eiland met zoveel officiële duikstekken? Duiken en dan vooral kantduiken. Je bent helemaal vrij om te gaan en staan waar je wilt. Vanaf de kaart met mogelijkheden kies je de stekken waar je wilt duiken. Wij kiezen voor afwisseling. Zachte koralen, kans op groot wild, wrakduiken, maar ook praktische stekken die niet te ver van elkaar liggen. Dat laatste is ook weer niet zo van belang, want Bonaire is compact en gegarandeerd filevrij.

Bij onze laatste duik krijgen we gezelschap van Jack en Daphne, die hun Nederlandse Vinex-wijk definitief hebben verruild voor deze bijzondere  Nederlandse gemeente. De ervaring die zij hier al hebben, komt goed van pas – dankzij Daphne zien we een fraaie kleine hengelaarvis. Dit prachtige beestje zat zo goed verscholen dat we die zelfstandig nooit hadden gevonden. Aan het eind van de dag maken we de balans op. Naast de hengelaarvis kunnen we onder andere fraaie harde en zachte koralen, langoest, schildpad, forse baracuda en een mooi wrak noterenBonaire_Edwin_blog3_3. Relaxed en zeer de moeite waard.

Wat we ons toch afvragen, is waarom Divi Dive, de duikschool bij Divi Flamingo, vijf boten heeft varen waarmee dagelijks duiken worden gemaakt. Bootduiken maken in het kantduikparadijs? Het wordt tijd om dat maar eens uit te gaan vinden!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief