Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Natuur / Nieuws

Ook Nederlands onderwaterleven op AquaHortus 2015

De Hortus Botanicus in Leiden bestaat 425 jaar! Reden voor een reeks speciale evenementen, zoals AquaHortus dat van 5 tot en met 27 september plaatsvindt.

De Leidse Hortus Botanicus is een begrip! Al 425 jaar. In de Wintertuin, de tropische kassen en op het Notenveld van de Hortus Botanicus Leiden worden meer dan 400 aquaria en terraria opgesteld met vissen, amfibieën, reptielen en schaaldieren uit alle hoeken van de wereld – tropisch, koud en van eigen bodem. De tentoonstelling wordt georganiseerd door de Leidse Aquarium en Terrarium vereniging De Natuurvriend en komt tot stand met de hulp van vele vrijwilligers. Een tentoonstelling van deze omvang en diversiteit is uniek in Europa. Leuk voor duikers, maar ook om niet-duikers te laten zien wat er leeft!

Ook het Nederlandse onderwaterleven is te zien tijdens AquaHortus dankzij leden van de Biologische Werkgroep van de NOB. Ron Offermans en leden van Duikteam Murene verzamelden bijvoorbeeld de mariene fauna in het Noordzeekanaal. Peter van Bragt en mededuikers richtten een aquarium in met leven uit de Oosterschelde. En wil je weten wat er in de Leidse grachten en slootjes leeft, ook dat kun je zien.


De leden van de Biologische Werkgroep komen in het Noordzeekanaal boven water (foto: Ron Offermans).


Oppervlaktecoördinator Hans van Rijn bekijkt de oogst uit het Noordzeekanaal (foto: Ron Offermans).

Goed om te weten! Na afloop van de tentoonstelling gaat het Nederlandse onderwaterleven weer terug naar waar het vandaankomt!

De tentoonstelling loopt tot en met 27 september. De Hortus Botanicus vind je aan het Rapenburg in Leiden. De Hortus is dagelijks geopend van 10 tot 18 uur en op woensdag tot 21 uur. Entree (voor de Hortus): 7 euro.


Peter van Bragt verzamelt leven in de Oosterschelde (foto: Cor Kuyvenhoven)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief