Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Ad Aleman – Onhandige verstoppoging

Een zeebaars probeert zich in de Oosterschelde te verstoppen voor snorkelende Duikreporter Ad, maar of dat echt lukt? 

Ik ben een beetje verdwaald, want ik ga bij Heerenkeet in de Oosterschelde snorkelen. Eigenlijk ben ik nieuwgierig welk leven er in het bassin te vinden is. Rond de kentering zwem ik richting het bassin. Hier en daar zie ik tussen de zeesla een slibanemoon staan. Strandkrabben zijn er genoeg en boven op het wier kom ik meerdere gewone hooiwagekrabben tegen. Alle bewegingen van deze krabben schijnen eerst overdacht te worden. Er zijn veel ruwe wratslakken en de bij deze slakken horende eisnoeren te zien.

Ad Aleman 28.06.2022 Ruwe wratslak-115808

Ad Aleman 28.06.2022 Ruwe wratslak 2-115808

Als ik bij het bassin aankom, klim ik over de dam en ga te water. Behalve zeesla, krabben en slibanemonen is er niet veel te vinden, totdat  er een zeebaars in beeld komt. De vis heeft zijn kop in de zeesla gestoken en denkt waarschijnlijk als ik de snorkelaar niet zie, dan ziet hij mij ook niet.

Ad Aleman 28.06.2022 Zeebaars-115808

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief