Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Cindy Weterings – Onderwaterfilm maken – mijn nieuwe hobby?

Het heeft even geduurd, maar eindelijk heeft Cindy de smaak te pakken en maakte ze van de zomervakantie van vorig jaar een film. Heeft ze nu een nieuwe hobby?

In de zomer van 2016 zijn we op vakantie geweest naar Lanzarote. Voor ons hoort bij een vakantie waar een zee is ook duiken. Dit hebben we gedaan bij Safari Diving Lanzarote.

Tijdens mijn duiken had ik het plan om foto’s te maken. Enthousiast ging ik aan de slag met mijn, speciaal voor deze vakantie meegenomen fotocamera. Normaliter ben ik geen echte fotograaf. Ik maak een foto van iets wat ik mooi vind, soms een leuk filter erover, wat bijsnijden of als ik er op tijd aan denk de macro stand gebruiken. Maar dat is voor mij het maximale werk dat ik eraan wil besteden. De stand op mijn fotocamera is dan ook altijd “mik en klik”.

Gevolg is dat ik meestal blij ben met de foto’s die ik maak, maar vergeleken met de onderwaterfoto’s van mijn man René Weterings halen die van mij het meestal niet in het foto album.

Cindy-Weterings_20160810_engelhaai-51436

Cindy-Weterings_20160810_naaktslak-51436

Na een paar duiken ben ik dan ook gestopt met fotograferen en ben ik wat filmpjes gaan maken tijdens mijn duiken. Hier zat geen plan achter, de filmpjes heb ik gemaakt met dezelfde fotocamera zonder lamp. Al doende kwam ik erachter dat het nog niet zo makkelijk is om al het moois onder water ook leuk op de film te krijgen. Net te laat voor die vis, verkeerde stand op de camera, vlekje op de lens, camera stelt niet scherp. Maar ik blijf proberen…en vind het leuk om te doen.

Cindy-Weterings_20160810_tandbaars-51436

Na thuiskomst ga ik de video’s bekijken op de laptop, ik wil ze bewerken tot een film voor mezelf en om aan de familie te laten zien.
Mijn eerste poging in Adobe Première Pro, voor mij een onbekend programma voor videobewerking, was niet erg succesvol. Nadat ik de film ‘af’ had bleek dat ik in het begin een instelling niet goed had gezet met als gevolg een te slechte film kwaliteit. Dit was redelijk demotiverend en het duurde een paar maanden voordat ik weer voldoende zin had om het nog een keer te proberen. Nu vooraf goed informatie doorgenomen, instructie filmpjes op Youtube gekeken en deze poging is wel gelukt!

Er is zoveel mogelijk met videobewerking maar voor mij als beginner was dit een leuke start.

Cindy-Weterings_20160810_zeehaas-51436

Een fotograaf hebben we al in ons gezin, fotomodellen ook, dus ik ga deze zomervakantie nog een keer aan de slag als onderwaterfilmer. Eens kijken of ik de film die ik nu heb kan verbeteren.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief