Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Onderwaterbiologie Wereldwijd in Kenia

Waarom de specialisatie Onderwaterbiologie Wereldwijd in Nederland volgen als het ook in Kenia kan? Speciaal voor lezers van Onderwatersport organiseert de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) samen met Eigenwijze Duikreizen een unieke lezersreis.

Foto: Rob Aarsen

De nieuwe NOB-specialisatie Onderwaterbiologie Wereldwijd is meer dan kijken naar soorten. Je krijgt ook inzicht in de samenhang tussen de verschillende soorten en hun omgeving en het gedrag dat ze vertonen. Dit alles aan de hand van het meest unieke lesboek van de NOB: 540 pagina’s met heel veel beeld en boeiende tekst. Rob Kool, een van de “trekkers” en auteurs van het cursusboek, verzorgt iedere dag de theorie waarbij je ook zelf aan de slag gaat. Want bij deze cursus wordt de theorie onmiddellijk gevolgd door de praktijk. Zo krijg je de kans om in het warme water bij Shimoni (Kenia, in de Indische Oceaan) zelf op zoek te gaan naar de verschillende dier- en plantengroepen in en rond het rif. Bovendien doet de Stichting Reefolution met onderzoekers van de Wageningen University hier onderzoek naar koraalherstel. Onder begeleiding van mariene biologen volg je een workshop koraalvermeerdering met praktijkduiken in het Wasini Channel.

In Kenia ben je te gast bij het eco-kamp Pilli Pipa / Firefly Ocean Camp van Harm Lutjeboer. Daar is ook een compleet uitgeruste duikbasis.

Meer weten?  Klik hier of kom naar de presentatie bij Eigenwijze Duikreizen in Nijverdal, op 3 juni.

Foto: Rob Aarsen

Dit bericht delen

Redactie DuikeninBeeld

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Mail ons op redactie@duikeninbeeld.tv.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *