Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Hans van de Hee – Onderwaterexpositie Twiske

Duikreporter Hans bezocht een expositie, maar dan wel een onder water die bovendien helemaal in de geest van deze tijd is. Ook iets voor jou?

De woensdagduikclub ging weer eens een mooie duik maken bij het onderwaterpark Twiske te Oostzaan. Onderwaterpark Twiske is een van de mooiste plassen van Noord-Holland en er wordt veel aan gedaan om dit voor de duikers ook zo te houden.

Bekend zijn de gigantische scholen met jonge vis in de containers. Deze containers zijn op en naast elkaar geplaatst. Ze zijn via gemaakte openingen met elkaar verbonden en vormen op die manier een soort van cave. In de cave is ook een werkplaats met een bankschoef en gereedschappen zodat je eens kan proberen hoe de technieken onder water werken, altijd leuk om eens te proberen. Verder zijn er veel wrakken en andere objecten.

Momenteel is er weer iets nieuws te beleven. Een heuse foto-expositie, onder water dus. Er hangen vijf foto’s van personen met een mondkapje op. De foto’s zijn gemaakt door de Zwitserse kunstenaar T. Sennhauser en symboliseren dat er “afstand is ontstaan tussen de mensen” en dat er alleen met speciale voorzieningen nog contact mogelijk is.

De foto’s zullen de komende weken onder water vergaan. Dit moet het vergaan van het intermenselijk contact weer geven.

De foto’s zijn geplaatst bij/aan de containers op een diepte van ongeveer 8/9 meter.

Door mij worden nu 2 van de vijf foto’s toegevoegd. De andere foto’s en nog wat filmpjes van de vis in de containers, kunt u bekijken op Facebook, “Onderwaterpark Twiske”. Of u kunt daar natuurlijk een mooie duik maken en genieten van al het moois.

twiske2-105681

twiske1-105681

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief