Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Onbekend Caribisch eiland steelt hart van vele duikers

Dominica, Nature Island of the Caribbean, Land of Rivers of Het eiland dat op zondag geboren werd. Deze Caribische verborgen schat kent meerdere slogans die hun belofte meer dan waard maken. BON travel biedt sinds begin dit jaar als enige touroperator Dominica aan in Nederland. Het is al vanaf dag één een groot succes.

Dominica is een Caribisch eiland dat nog niet door massatoerisme ontdekt is, en kent een schitterende ongerepte natuur. De authentieke en goedlachse bevolking laat het eiland graag vol trots zien. Op Dominica tref je de mooiste natuur van het hele Caribische gebied. Wanneer je met het vliegtuig het eiland nadert, valt direct het indrukwekkende profiel van het eiland op. Hoge bergpieken tot diepe vulkanische kraters. De vruchtbare vulkanische bodem plus de grote hoeveelheid rivieren en watervallen zorgt voor een betoverende natuur.

Dominica-afbeeldingen-overige_5De riffen zijn zeer divers en kleurrijk en je treft er een grote verscheidenheid aan tropische vissen aan. Ga bijvoorbeeld duiken bij Scott’s Head en daal af langs een indrukwekkende steile klif vol met kleurrijke koralen. Of bewonder de vulkanische onderwaterbronnen rondom Dominica. Bij Champagne Reef heb je het gevoel in een glas champagne te duiken. De bellen komen uit de vulkanische bodem omhoog. Dominica leent zich met uitstek voor een duikvakantie waarbij je duiken afwisselt met activiteiten boven water. De bovenwaterwereld is namelijk ook te mooi om ongezien voorbij te laten gaan.

Ga bijvoorbeeld walvissen spotten bij Dominica, ook wel Whale Capital of the Caribbean genoemd. Bijna alle grote en kleine walvissoorten worden hier met enige regelmaat gezien. Of ga een dag hiken in het regenwoud. Je kiest zelf hoe avontuurlijk, intensief en indrukwekkend je jouw hiking wilt gaan maken. Door kloven, valleien, het dichtbegroeide, vochtige regenwoud, langs ruisende rivieren, naar immense watervallen, naar het één na grootste kokende meer ter wereld, naar natuurlijke warmte bronnen, bubbelende modderbaden of dwars door de de rijke flora en fauna. Ervaar de smaak van echt fruit, geniet van het geluid van het regenwoud. Bezoek ook een paar van Dominica’s mooiste stranden. Kies voor een goudkleurig strand met palmbomen of een pikzwart vulkanisch strand met een waterval. Je zult ontdekken dat het geen wonder is dat de sprookjesachtige omgeving van Dominica de filmset was voor de kaskraker The Pirates of the Caribbean.

dominica
Dominica-afbeeldingen-overige_4Dominica-afbeeldingen-overige_1

 

Ook Buddy Dive dat bij vele duikers wel bekend is van Bonaire, heeft de pracht van Dominica ontdekt. Ze zijn vanaf augustus geopend op Dominica. Vraag bij BON travel een offerte op maat aan voor een duikreis naar Dominica. Kies je eigen verblijf, reisduur, aantal duikdagen en geef aan welke activiteiten je boven water zou willen ondernemen. Of combineer Dominica met een ander eiland en ga Island Hoppen.

Touroperator BON travel is altijd op zoek naar de pareltjes van de Caribbean. Diver’s Paradise Bonaire was 16 jaar geleden haar eerste ontdekking. Intussen zijn daar vele prachtige Caribische (duik)bestemmingen bij gekomen zoals Aruba, Antigua, Anguilla & Barbuda, Curaçao, Saba, St. Barth, St. Eustatius, St. Maarten, St. Lucia.

Dominica-afbeeldingen-overige_2Dominica-afbeeldingen-overige_3

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief