Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen

Oman

Het Sultanaat Oman is een handelscentrum in de Arabische wereld. Een land vol schoonheid en afwisseling. Een land met vele gastvrije stammen. En een land met wonderschone duiklocaties.

oman2Algemene info

Hoofdstad: Muscat
Aantal inwoners: Ruim 2,3 miljoen inwoners
Taal: De officiële taal is Arabisch, maar men spreekt er ook Engels, Baluchi, Urdu, Duits en Frans
Valuta: Rial Omani (RO) bestaat uit 1000 baizas = ca. € 2,15
Reisdocumenten: Een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is. Bij aankomst kan eenvoudig een visum worden verkregen, kosten ca. € 13,-.
Website: www.visitoman.nl

Duikenoman1

Oman staat bekend om haar adembenemende onderwaterwereld, die onder andere door de voedselrijke wateren een ideale omgeving is en diversiteit aan zeeleven creëert. In Muscat, Salalah en Musandam tref je veel duikscholen aan waar zowel duik- als snorkeltrips worden aangeboden. Oman is een uitgelezen bestemming om je duikbrevet te halen: vrijwel alle duikorganisaties bieden lessen aan. De meeste duiklocaties liggen op nog geen uur varen en tijdens dit ritje loop je ook nog grote kans dolfijnen te zien.

Beste reistijd voor duikers

Er kan het gehele jaar door worden gedoken, maar vanwege de extreme temperaturen is de beste reistijd van begin oktober tot begin mei. Gedurende die maanden is zowel de temperatuur (24-33 graden) als de luchtvochtigheid ideaal om te reizen.

Klimaat

De luchttemperatuur in Muscat varieert van 25 graden in de winter tot en met 40 graden hartje zomer. De temperaturen van het water lopen uiteen van 28 graden in de zomer en 20 graden in de winter.
Het klimaat is heel verschillend tussen de kustgebieden en landinwaarts, in de zomermaanden (juni – september) kan de temperatuur oplopen tot 45 graden. Deze periode is dus niet ideaal om te gaan duiken.

Wat kun je in Oman nog meer doen?

Naast duiken is er in Oman nog veel meer te doen:“big game fishing” oftewel diepzeevissen, canyoning, snorkelen, golfen, hiking, trekking, caving, kamelenraces, mountainbiken, paardrijden en zeilen.
Ook staat Oman bekend om het dierenrijk, je kan bijvoorbeeld een boottocht maken en dolfijnen spotten, of getuige zijn van een schildpad die eieren legt op een van de beschermde stranden.
In Sur worden de traditionele dhow-boten gemaakt. Je kunt hier de werkplaatsen en het dorpje bezoeken.
In veel steden vinden verschillende souks plaats: dit zijn markten voor zilverwaar/juwelen, souvenirs, voedselwaren of andere leuke koopwaar. Daarnaast is er een mogelijkheid om in een bedoeïenenkamp onder de sterren te overnachten.

oman3Oman is een land boordevol historische bezienswaardigheden, zoals de oude forten, ruïnes, de Grand Mosque en Alam het paleis van de Sultan. Maar ook mogen de verschillende musea niet ontbreken op de lange lijst van activiteiten. Naast het woestijnachtige landschap Wahiba Sands, dat met een 4WD verkend kan worden, sieren ook baaien, rotspartijen, kliffen en bergen het diverse landschap van Oman.

Wat je niet mag missen….

Wadi bashing – Oman heeft een groot aantal wadi’s. Wadi’s zijn het beste te omschrijven als droge rivierbeddingen die door het water worden omgetoverd in prachtige groene oases waar men heerlijk kan picknicken, zwemmen, trekking, canyoning of het wadi bashing: met een terreinwagen door de droge rivierbedding trekken. Gegarandeerd een spectaculaire rit!

Een bezoek aan een geitenmarkt/souk – Een beleving op zich. Er is veel te zien, te doen en te koop. De geitenmarkt vindt plaats in Nizwa waar de bevolking zijn ‘koopwaar tentoonstelt’. Souks zijn er in alle soorten en maten, je vindt er juwelen, etenswaren en souvenirs.

Aanvullende info over Oman

  • Neem luchtige zomerkleding mee die schouders en knieën bedekt.
  • Naast Arabisch spreken de mensen vaak ook Engels. De bevolking is zeer vriendelijk en gastvrij. Oman is een vrouwvriendelijk land.
  • Tijdsverschil: in de zomer +2, in de winter +3.

 omankaart

De informatie en de bijbehorende foto’s in de rubriek Landen-/Regio-info worden aangeleverd door de officiële toeristische instantie van het land/de regio of door de PR-vertegenwoordiging in Nederland en/of België.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief