Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Olympus PEN/OMD-weekend was groot succes

Alweer voor de vierde maal organiseerde Karin Brussaard het Olympus PEN/OMD-weekend in Zeeland. Fotograferen, duiken, workshops, een wedstrijd en heel veel gezelligheid. Sandra Boerlage was erbij.

Drie jaar geleden organiseerde onderwaterfotografe Karin Brussaard voor het eerst de PEN-dag. Eigenlijk als een geintje! Na lang wachten kwam in de winter het langverwachte onderwaterhuis van de PEN 3 binnen «en dat moest gevierd worden met een duik». Het eerste jaar kwam er al zo’n 40 man op af en iedereen bracht een lekkere versnapering mee – een gezellige boel dus. Zo gezellig dat duiker Herman Moor meteen vroeg: «Volgend jaar weer?!!?»

Het geintje werd een terugkerend evenement. Aangestoken door het enthousiasme van Karin kwam Ron Polet van Onderwaterhuis.NL bij de tweede editie met het idee van een fotowedstrijd.
De PEN-dag is inmiddels uitgegroeid tot een PEN/OMD-weekend, en ook dit jaar weer een groot succes. Iedereen is enthousiast, van beginnend tot gevorderd fotograaf. Ook sponsor Onderwaterhuis doet graag mee en maakt het samen met Olympus mogelijk om materialen van het merk uit te proberen, hetgeen volop gebeurt. Dit jaar waren er ook workshops georganiseerd.

Olympus PEN-OMD 2Olympus PEN-OMD 5

Elke fotograaf kan meedoen aan het evenement. Welk niveau je hebt, is niet belangrijk. Beginnend onderwaterfotograaf Kees Smit hoopte iets te leren: «Ik heb andere fotografen gesproken en tips&tricks gekregen, en ook weer nieuwe mensen ontmoet.» Ook Arco de Man, die samen met Marco Heesbeen dit jaar Nederland vertegenwoordigde op het WK Onderwaterfotografie, was er: «Ik kom voor de gezelligheid van een groep onderwaterfotografen en de passie die we allemaal met elkaar delen.» De leermomenten zijn voor veel beginnende fotografen een reden om te komen. En dat het daarbij gezellig is en er nieuwe vriendschappen ontstaan, maakt het alleen maar leuker!

Olympus PEN-OMD 3Olympus PEN-OMD 4

Ook voor Olympus is het ‘leerzaam’. Tom de Reuver die namens de fabrikant een presentatie gaf, vertelt: «Ik heb genoten van het weekend en het was ook zeker een zeer leuke ervaring om een avond te vertellen over de camera’s van Olympus. Het is mijn werk maar zelf heb ik geen ervaring met onderwaterfotografie. Het is voor mij dus ook zeker de moeite waard om te horen wat alle Olympus gebruikers te vertellen hebben.»

Het is en blijft een evenement zoals Karin het bedoeld heeft: «Kennis en ervaringen met elkaar uitdelen, veel enthousiasme en reuzegezellig.»

Ook zin om volgend jaar mee te doen? De datum is al geprikt: het tweede weekend van september. Zodra er meer info is, lees je het op de Facebook-pagina van de Olympus PEN en OMD-gebruikers.

Olympus PEN-OMD 6

Uitslag van de shoot-out:

Eerste prijs: Peter Boots
Tweede prijs: Goof van Rijswijk
Derde prijs: Arco de Man
Originaliteitsprijs: Paul Jeursen
Aanmoedigingsprijs: Philip Aerts

Hieronder zie je de winnaars, maar wil je alle ingezonden foto’s zien, klik dan hier voor het album.

Helemaal onderaan zie je ook nog een filmimpressie van het weekend.

Olympus PEN-OMD 1
Peter Boots

Olympus PEN-OMD 2e_prijs._Goof_van_Rijswijk_JPG_01.JPG
Goof van Rijswijk

Olympus PEN-OMD _Arco_de_Man_3e_prijs_01.JPG
Arco de Man

Olympus PEN-OMD Orginaliteitsprijs_Paul_JeursenJPG.JPG
Paul Jeursen

Olympus PEN-OMD 6_aanmoedigingsprijs_Philip_Aerts_01.JPG
Philip Aerts

Bovenwaterfoto’s: Herman Moor

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief