Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

OFFT komt naar Zwolle

Vrijdagavond 25 januari doet de OFFT (Onderwater Foto- en Film Team) Zwolle aan. Rob Aarsen en Paul Koetsier-Jeursen verzorgen een boeiend programma.

Op het programma staan twee interessante sprekers. Na afloop is er volop gelegenheid om met elkaar na te praten.

Programma
20.15 uur – Inloop

20.30 uur –  Paul Koetsier-Jeursen is ‘nieuw talent’. «Ik voel me zeer vereerd dat ik ben gevraagd voor deze OFFT-avond in Zwolle. Ik ben een erg enthousiaste onderwaterfotograaf – mij kom je niet snel meer tegen zonder camera. Ik heb hem altijd mee als ik ga duiken, onder welke weersomstandigheden dan ook.
Ik ben ooit begonnen met filmen onder water puur omdat het een nieuwe uitdaging was en ik wilde laten zien wat er allemaal te zien is. Inmiddels ben ik overgestapt van filmen naar fotograferen en is het fotograferen behoorlijk uit de hand gelopen. Ik heb inmiddels een heel leuk model gevonden dat Zeeland en het duiken minstens zo leuk vindt als ikzelf (haar woorden: als ik later groot ben, wil ik ook duiken). Ik wil de onderwaterwereld vastleggen zoals ik het zelf beleef.»

  

21.00 uur – Photo of Fame. Bezoekers brengen op een usb-stick één foto mee. De organisatie selecteert drie foto’s die kort worden besproken. De zaal kiest de beste foto!

21.15 uur – Rob Aarsen is hoofdredacteur van Onderwatersport (het blad van de NOB) en vindt zich vanuit die achtergrond vooral een reportagefotograaf. Vaak trekt hij er met de camera op uit om onder water een gebeurtenis of landschap vast te leggen. Ook op wrakken is Rob regelmatig te vinden. Groothoek is dan een voor de hand liggende keuze. Zo heeft Rob zich gespecialiseerd in groothoek en groothoek met model, waarbij hij vooral probeert de sfeer vast te leggen. Als regel kiest hij voor de Sigma 15mm fisheye. Deze avond vertelt Rob aan de hand van een aantal voorbeelden (van geslaagde maar ook mislukte opnamen) hoe een groothoekfoto tot stand komt. Daarbij besteedt hij aandacht aan belichting, het mengen van flits- met omgevingslicht, compositie, groothoekfotografie in slecht zicht en nabewerking van de RAW bestanden.

22.00 uur – Bij de OFFT-borrel kun je nog even gezellig met elkaar napraten en plannen maken voor een volgende foto- of filmduik.

Locatie:
Clubhuis duikvereniging Octopus
Dominicanenklooster
Assendorperstraat 29
8012 DE Zwolle

De toegang is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening.

De OFFT-avond wordt georganiseerd door Aquashot, DuikeninBeeld, NOB, Onderwaterhuis.NL en Onderwatersport Magazine.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief