Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

OceanPositive mondmaskers: minder risico, minder afval

De OceanPositive mondmaskers van Fourth Element bieden bescherming en comfort. Bovendien zijn ze gemaakt van ECONYL® nylon, dat voor een groot deel afkomstig is van spooknetten.

Beter nog… deze nieuwe mondmaskers van Fourth Element zijn gemaakt van restmateriaal van de al gerecylcede stof die wordt gebruikt voor badkleding. Nog minder afval dus! Je houdt jezelf en de mensen om je heen veilig zonder dat je de aarde verdere schade berokkent.

De maskers, die in vier kleuren verkrijgbaar zijn, zijn voorzien van twee koordjes die je achter op het hoofd vaststrikt, maar van deze koordjes kun je ook een lus maken die je over de oren kunt doen. Elk masker wordt geleverd met drie PM 2.5 vijflaags filters met een actievekoolfilter.

Hergebruik
Sommige mensen moeten een wegwerpmasker gebruiken, maar als die noodzaak er niet is, dan is een herbruikbaar masker een goede keuze: er zijn minder grondstoffen nodig en de wegwerpmaskers eindigen niet op de afvalberg of erger nog, in de oceaan. De OceanPositive maskers (met uitzondering van het filter) kunnen in de wasmachine en kunnen dan ook hergebruikt worden.

Recycling
De mondmaskers worden gemaakt van ECONYL® 100% geregenereerd nylon, dat grotendeels afkomstig is van visnetten die uit de oceaan zijn opgeruimd. Deze spooknetten zijn, ook wanneer ze op de zeebodem liggen en er niet meer mee gevist wordt, verantwoordelijk voor de dood van veel onderwaterleven – van groot tot klein. Overal ter wereld worden deze netten opgeruimd en vaak van grote diepte naar boven gebracht door duikteams. Vervolgens worden de netten gerecycled en worden de garens gebruikt voor onze badkleding en mondmaskers.

1 reactie

  1. Goed initiatief! Zo wordt een mondkapje nog leuk.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief