Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

NEPTUNE III – The Blue Revolution

Opnieuw tilt OCEAN REEF het duiken naar een hoger niveau van comfort, veiligheid en ultramoderne technologie – maak kennis met de Neptune III. De toekomst van het duiken begint nu!

Veel duikers hebben inmiddels ontdekt dat duiken met een volgelaatmasker een uiterst comfortabele en vooral veilige manier duiken is.

Hoe prettig én veilig is het om op een natuurlijke manier via neus en mond adem te halen? Alleen dat al is een groot voordeel van een volgelaatsmasker. Tel daarbij op dat je vizier niet beslaat, er géén water in je masker lekt, je géén droge mond meer hebt, je een ongelofelijk breed gezichtsveld hebt en je niet meer het risico loopt dat de ademautomaat uit je mond valt – en dat zijn nog maar enkele voordelen van duiken met een OCEAN REEF volgelaatsmaskersysteem.

De toekomst van het duiken begint nu.

Het kan nog beter! Na 18 jaar van succes met het NEPTUNE SPACE model introduceert OCEAN REEF de NEPTUNE III. Op basis van jarenlange ervaring in het ontwikkelen en vervaardigen van volgelaatmaskersystemen voor recreatief, commercieel en militair gebruik heeft OCEAN REEF het volgelaatsmasker aangepast aan de eisen van deze tijd én de toekomst.

Een greep uit de kenmerken van de nieuwe NEPTUNE III

 • Het totale volume is maar liefst 15% kleiner dankzij een nieuw vormgeving van het inwendig ademmasker en vizier. Het gezichtsveld is met 10% vergroot omdat het vizier dichter bij je gezicht zit. Hierdoor is het positieve drijfvermogen van het masker maar liefst met 13% afgenomen.
 • De nieuwe gebalanceerde ademautomaat zit verticaal in het masker en voorziet de duiker op elke diepte op soepele wijze van voldoende lucht. De automaat presteert maar liefst 33% beter qua ademhalingscomfort ten opzichte van de NEPTUNE SPACE. De EN250-norm wordt hiermee met 25% overtroffen.
 • De positie van het gecombineerde inademmembraan en het uitlaatventiel voorkomt free-flow als je naar voren buigt of ondersteboven hangt. Een stelschroef, zoals die normaal aan de linkerzijde van ademautomaten zit, is overbodig – de ademkarakteristieken van de automaat blijven in elke positie onveranderd goed.
 • Met de Dive-Predive hevel heb je invloed op de inwendige luchtstroom.
 • Dankzij de verbeterde pasvorm van het inwendige ademmasker is de dode ruimte verkleind en is de afdichting rond de neus en de mond nog beter.
 • Onderhoud is efficiënter! Elke OCEAN REEF Level 1 technicus kan de ademautomaat eenvoudig van het masker verwijderen. Het is niet langer nodig om het hele masker uit elkaar te halen tijdens een onderhoudsbeurt. Ook is het hierdoor eenvoudiger geworden om een ademautomaat te wisselen zodat je toch met je eigen masker kunt blijven duiken.
 • Een zacht rubberen bellenbaangeleider en spoelknop geeft de NEPTUNE III een robuust uiterlijk en zorgt dat het masker tegen een stootje kan.
 • De Surface Air Valve is vernieuwd. Je kunt aan de oppervlakte omgevingslucht ademen zonder dat het masker beslaat. Vergeet je het ventiel te sluiten voor je onder water gaat, dan kan er dankzij deze nieuwe uitvoering geen water naar binnen sijpelen.
 • Het Quick Release-systeem is verbeterd met een optioneel monteerbare voorziening zodat je het masker ook met één hand kunt afnemen. Reuze handig als je bijvoorbeeld een onderwatercamera mee hebt.
 • De nieuwe NEPTUNE III van OCEAN REEF wordt standaard geleverd in een luxe backpack met veel extra ruimte voor ook je ademautomaat en andere accessoires.
NeptuneIII_OceanReef_volgelaatsmasker_2021
Neptune III March 2021 simplified.469
Neptune III March 2021 simplified.467
Neptune III March 2021 simplified.390
Neptune III March 2021 simplified.383
Neptune III March 2021 simplified.459

Bezoek een OCEAN REEF Dealer en maak kennis met de NEPTUNE III – een onvervalst staaltje Italiaans vernuft.

4 reacties

 1. Zijn er mogelijkheden om er mee te duiken? Ik wil het wel proberen.

  REAGEREN
 2. Mooi ding. Maar is het ook iets voor sportduikers?

  REAGEREN
 3. Ik kan mijn oren altijd maar moeilijk klaren. Maar heb ook snel last van de kou van hetw ater in mijn gezicht en ik zou best in Nederland willen duiken in de winter. Al een paar keer nagedacht over een volgelaatsmasker, maar ik twijfel of ik mijn oren dan nog wel goed kan klaren. Ik moet mijn neus goed dicht kunnen knijpen, maartwijfel of dat et dit masker gaat?

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief