Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Foto en film

Nu serieus aan de bak!

Nu de kogel door de kerk is, wordt het tijd om serieus aan de slag te gaan met de voorbereidingen. Zoals gezegd, ik wil knap voor de dag komen en dan moet er werk verzet worden…

Uit eigen ervaring kan ik je melden dat het helpt als je in de voorbereidingen aan kan kloppen bij een sparringpartner. Iemand die kritisch kan oordelen over je foto’s en die daar wat van kan vinden. Dit zal waarschijnlijk niet je partner of je moeder zijn, die die-hard fans vinden waarschijnlijk alles wat jij maakt geweldig. Mijn sparringpartner is bekend met fotowedstrijden als het ONK/NK… wel zo handig! Praat met elkaar over compositie en techniek. Ik kijk nu ook veel meer naar mijn jpeg opnames, belangrijk als ik straks volgens de NK regelementen een beetje een knappe opname wil maken. Van mij wordt nu verwacht dat ik na elke duik een serie foto’s kan overleggen om te bespreken. Ik fotografeer nu anders, heb een duidelijk doel voor ogen. Mijn fotografie staat nu meer in het teken van leren, mijn eigen prestaties verbeteren… De eerste verdienste van het meedoen aan de wedstrijd zijn nu al binnen en dat ervaar ik als heel leuk!

Juiste apparatuur?

Natuurlijk stel ik mijzelf ook nog even de vraag of ik de strijd in het kampioenschap aanga met mijn huidige camera. Ondanks dat ik altijd heel hard roep dat het de fotograaf is die de foto maakt en niet de camera, vraag ik mij nu toch af of mijn ouwe trouwe beestje alle wensen aan zal kunnen. Mijn Olympus E-3 DLSR is niet de jongste en heeft wat beperkingen, maar ik ben ook nog steeds van mening dat ik niet alle grenzen van de camera tegen ben gekomen. Als ik wil switchen, dan moet ik dan nu doen. Vlak voor de wedstrijd overstappen is onverstandig, dat weet iedereen. Maar ja…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief