Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

North Sea Film Festival – niet alleen voor duikers

Aanstaand weekend – 20 en 21 november – is het North Sea Film Festival met natuurlijk film, maar ook debat, een kindermatinee, presentaties en speciale gasten.

De afgelopen weken is er al veel bericht over het North Sea Film Festival, en de NSFF-koe is nauwelijks meer weg te denken uit de duikwereld. Wij zetten het festival nog een keer voor je op een rijtje.

Films

Op zaterdag en zondag worden er de gehele dag films gedraaid. Een vol programma met ruim 40 nationale en internationale films en documentaires met als centraal thema de onderwaterwereld. De kortere en langere films zijn opgedeeld in themablokken over bijvoorbeeld haaien, technisch duiken, wrakken, Nederland en ook exotische duikoorden. Op zaterdagavond wordt de met een Oscar bekroonde film The Cove getoond, een ‘must see’ over de dolfijnenvangst in Japan, met gratis groene sushi.

Klik hier voor het programma (zaterdag en zondag) en de beschrijving van de films.

NSFF-koe_DSC0358NSFF-koe_DSC0448NSFF-koe_DSC0548

Speciale gasten

André Laban, fameus bemanningslid van Cousteaus Calypso, is dit jaar eregast. Met hem kun je praten over zijn avonturen met dit het expeditieteam, maar ook over zijn onderwaterschilderijen die in de foyer worden geëxposeerd.

Op zondag geven Ralf Kiefner en Andrea Ramalho, onderwaterfilmers van walvissen en haaien, de multimediapresentatie ‘Beyond Fear.’ Na deze presentatie wordt de film Great White Sharks of Guadalupe van Christian Petron (The Big Blue, Titanic-documentaire.) vertoond. De film ontving de Palme d’Or 2010 (de Oscar voor de onderwaterfilm) op het Festival mondial de l’image sous-marine. De maker is ook zelf tijdens het festival aanwezig.

Gratis debat

Op zaterdagmiddag vindt er een (gratis) debat over biodiversiteit in de Noordzee plaats, onder leiding van interviewer Frénk van der Linden. Hoe denken de ‘experts’ over dit onderwerp dat tijdens dit Internationale Jaar van de Biodiversiteit volop in de belangstelling staat. Het debat wordt gevolgd door een optreden van de Weespertrekvaartmannen – zij zingen over de zee op het Timorplein.

Duiken!

Voor Studio/K staat op het Timorplein een duiktank waar jong en oud onder de professionale begeleiding van Elite DiveCenter gratis een proefduik kan maken. In een droogpak!

Speciaal kinderprogramma

Een interactief jeugdfilmprogramma ‘Schatten van de Noordzee’, voor kinderen vanaf 11 jaar. Films over de Noordzee worden afgewisseld met De Grote Noordzee Quiz. En geen kwis zonder prijzen natuurlijk!

Afterparty

Geen festival zonder feest. Op zaterdagavond kun je feesten tijdens Night Flight, a trip into boogie, house, disco and beyond. De clubzaal wordt omgetoverd tot een aquarium waar je tot diep in de nacht kunt dansen op de cosmische disco-soul-funk van de Night Flight Dj’s. Special guest: DJ Cuebism uit Zweden. 

PrijsuitreikingNSFF-koe_poster

Wie wint er? Op zondag tussen 18.15 en 18.45 uur weten we het. De prijsuitreiking is gratis toegankelijk. Overigens wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. Jouw stem telt!

Locatie

Het North Sea Film Festival wordt gehouden in Studio/K aan het Timorplein in Amsterdam-Oost. Kaarten (blokken, dagpassen, passé-partouts) kunnen telefonisch worden gereserveerd bij Studio/K, 020-6920422 en zijn tijdens het festival ook bij de kassa van het theater verkrijgbaar.

Foto’s NSFF-koe: Ron Offermans

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief