Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Nog nooit zo veel snoeken gezien in één duik!

Duikreporter Dirk maakt twee duiken in zout én in zoet water. Aan vis ontbreekt het deze duiken niet! Kijk zijn video.

Afspraak bij de Bergse Diepsluis met Pierre Spirlet, Ed Hoefnagels en Joke den Ouden. We houden het op een Belgisch en een Nederlands buddypaar, dus ik duik met Pierre.

Het is laag water en daarom kunnen we niet op zoek naar Stijn de steenslijmvis. Duikplan: naar het platform en dan rechtsaf. Ik heb het platform al mooier begroeid geweten … We nemen een kijkje bij de zeedahlia en de steenbolken. Een kreeft heeft even een wandelingetje op het platform gemaakt, maar haast zich terug naar haar hol wanneer ze mij ziet.

Dirk-Van-den-Bergh_20170711_zeedahlia-52801

We vervolgen westelijk op een diepte van 9 meter. Iets hoger staan de sepiastokken met daarop een hermietkreeftje, wat een mooi beeld oplevert.

Dirk-Van-den-Bergh_20170711_heremietkreeft-52801

Op de terugweg zien we een grote school vissen. Ik hou het op jonge zeebaarzen of zijn dit dan toch harders? Op het einde van de duik doe ik nog een oefening met de signalisatieboei. Het lukt deze keer al véél beter!

Dirk-Van-den-Bergh_20170711_zeebaarzen-52801

Het zicht was niet zo bijster goed en daarom besluiten Pierre en ik onze tweede duik in de Put van Ekeren te gaan doen.
We nemen de route tussen de grote en de kleine put en gaan dan rechtsaf naar de amforen. We hebben geluk: al de vissen hebben blijkbaar op die plaats verzamelen geblazen!

Dirk-Van-den-Bergh_20170711_baars-52801

Pierre doet teken: hij heeft een snoekje gezien. Wow! Maar het blijft niet bij dat ene snoekje: er zitten er tientallen! Ook grote scholen voorntjes en baarsjes. We bevinden ons precies in een aquarium!

Dirk-Van-den-Bergh_20170711_snoek1-52801

Op de terugweg komen we ook nog een grote snoek tegen. Pierre kan hem mooi filmen. Op het einde van de duik doe ik nogmaals een oefening met de signalisatieboei, boven de diepe put. Het is hier veel kouder, met onder mij enkel een donker gat. Deze keer gaat het niet zo vlot, maar het lukt. Voor de proef van mijn 3* zal het tóch nog vlotter moeten gaan, dus blijven oefenen maar …

De Put van Ekeren heeft vandaag zeker en vast weer een heleboel punten in de ranking t.o.v. de Boschmolenplas goed gemaakt. Nog zo een duik en hij staat op de eerste plaats in mijn ranking van de bezochte zoetwaterplassen!

Onderstaande video is in HD1080p, dus eventueel de settings aanpassen voor de beste kwaliteit.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief