Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

NOB organiseert gratis workshop met Ron Offermans

Meedoen aan een fotowedstrijd? Denk je dat dit voor jou nog een brug te ver is? Nee! Juist voor jou is er de categorie Starters én de gratis online workshop van onderwaterfotograaf Ron Offermans op 7 mei.

Elk jaar organiseert de Nederlandse Onderwatersport Bond het Open Nederlands Kampioenschap voor onderwaterfotografen en -filmers. Mét daarbij een speciale categorie voor startende onderwaterfotografen.

Het uitgangspunt van de starterswedstrijd is plezier, ervaring opdoen en van elkaar leren. Je zult merken dat alleen al het water ingaan met een vooropgezet plan leidt tot betere resultaten. Ook de wetenschap dat je foto’s door anderen zullen worden bekeken, betekent dat je kritischer te werk gaat. Achteraf zul je ongetwijfeld reacties op je foto’s krijgen. Wat die reacties ook zijn, het is altijd leerzaam. Ook ga je op een andere manier naar foto’s van anderen kijken. Vaststaat dat je door het meedoen aan een fotowedstrijd altijd een betere onderwaterfotograaf zult worden, en daar is het om te doen.

Gratis online workshop op 7 mei

Ter voorbereiding op de wedstrijd heeft de NOB onderwaterfotograaf Ron Offermans gevraagd om op 7 mei (aanvang workshop 19.30) een korte workshop te geven. Ron is verantwoordelijk voor de cursusboeken die o.a. door de NOB worden gebruikt bij de specialisatie onderwaterfotografie. Daarnaast is hij al ruim 20 jaar betrokken bij het ONK als deelnemer, coach en jurylid. Ook heeft hij zelf verschillende keren aan een WK meegedaan – als deelnemer en coach.

De laatste jaren is hij vooral bezig met het stimuleren van beginnende onderwaterfotografen. Zijn uitgangspunt is dat het met de huidige apparatuur voor iedereen mogelijk is om mooie foto’s te maken. Zelfs met een smartphone. Kleine handzame camera’s hebben soms zelfs voordelen ten opzichte van grote omvangrijke sets. Als je maar weet hoe je ermee omgaat!

Tijdens de workshop zal Ron een aantal basistips geven, maar er vooral op aandringen dat je lekker creatief losgaat. Het idee en de intentie zijn voor hem belangrijker dan een 100% technisch perfect maar saai plaatje.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief