Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Gezondheid - nieuws / Nieuws

NOB introduceert medische zelftest

De Nederlandse Onderwatersport Bond heeft voor duikers een medische zelftest ontwikkeld. Deze is voor elke duiker ongeacht opleidingsorganisatie online beschikbaar.

De verplichte medische keuring voor sportduikers is binnen de NOB lange tijd onderwerp geweest van discussie. Vorig jaar gaven de verenigingen groen licht voor het voorstel van de Medische Commissie om de keuring te vervangen door een online zelftest. De NOB stelt deze zelftest sinds 1 mei voor alle Nederlandse duikers beschikbaar.

Een zelftest is geen vervanging van het medisch advies van een duikerarts. Maar het helpt de duiker wel om te bepalen of advies van een duikerarts nodig is. Na vijftien vragen die de duiker op een computer, tablet of telefoon overal ter wereld kan invullen, volgt een advies op maat. Dit advies kan variëren van “op dit moment geen bezwaar om te duiken” tot “neem contact op met een duikerarts”. Bij het advies wordt altijd een toelichting gegeven. Na het invullen kan de duiker een eigen verklaring downloaden en printen om te laten zien bij de duikschool, duikleider of buddy. De eigen verklaring is opgesteld volgens de CMAS-richtlijnen en beschikbaar in het Nederlands en het Engels – dus overal ter wereld bruikbaar!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief