Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikvaker VirtualXpo

Bezoek de NOB op Duikvaker VirtualXpo

Het is bijna zover: Duikvaker VirtualXpo 2021! Dit jaar een virtueel evenement met uiteenlopende bedrijven en onderwerpen, maar allemaal met één passie: onderwatersport. Op deze Duikvaker VirtualXpo is de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) natuurlijk ook aanwezig! De medewerkers zitten voor je klaar en beantwoorden graag al je vragen.

Foto: Rob Aarsen.

De NOB werkt continue aan betere duikplekken en zet zich in voor behoud van de unieke onderwaternatuur in Nederland. We richten ons daarbij op behoud van voldoende duikwater, voldoende parkeergelegenheid, een veilige toegang tot het water en sanitaire voorzieningen. Daarnaast vinden we een gezonde onderwaternatuur heel belangrijk en maken we deze graag zichtbaar voor iedereen.

Voorzieningen voor duikers

Er zijn veel voorbeelden van duikplekken waar (mede) door de NOB betere voorzieningen zijn en waar we aan een gezondere onderwaternatuur werken. Zo is onlangs de dijktrap bij de Bergse Diepsluis opgeknapt waardoor duikers weer veilig te water kunnen gaan. Daarnaast zijn er 20 nieuwe Zeeuwse dijktrappen, duiksteigers en sanitaire voorzieningen geplaatst bij duiklocaties zoals het Koepeltje, Scharendijk, Den Osse Kerkweg, het Frans Kokrif en de Zeelandbrug.

Samenwerkingen

We werken veel samen met natuurorganisaties zoals de World Fish Migration Day, de Burgemeester Van Jouw Noordzee, RAVON en Stichting ANEMOON. Daarnaast onderhouden we een goede samenwerking met semioverheidsorganisaties zoals Rijkswaterstaat voor het herstel van natuurwaarden op dijken. Ook maken we afspraken met de beroepsvissers over vissen en duiken in het Grevelingenmeer en met de overheid maken we afspraken over onderhoud aan dijken, oevers en bruggen. We monitoren het onderwaterleven in het Haringvliet nu er zout Noordzeewater naar binnen stroomt én we brengen de veranderende onderwaternatuur in beeld door ons jaarlijkse foto- en filmevenement.

Heb je vragen? Stel ze gerust! We zitten voor je klaar!

Duikvaker VirtualXpo


Duikvaker vindt anders dan anders online plaats – een VirtualXpo. Ook online is hét duikevent voor duikers, snorkelaars en iedereen die zich interesseert voor de wereld onder water, op 6 en 7 februari 2021 de officieuze start van het nieuwe duikseisoen. Met aandacht voor duik- en snorkelmaterialen, opleidingen, reizen, de natuur en heel veel presentaties.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief