Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Nini De Ryck – Magic Island Photo Experience

Datum 07/09/2013
Locatie Magic Island Dive Resort – Filipijnen

Een nieuwe Duikreporter – Nini De Ryck. De afgelopen week deed ze mee aan de Magic Photo Experience. Dit is haar verhaal. Met foto’s natuurlijk.

Genieten pur sang
Toen ik vernam dat er dit jaar weer een Photo Experience ging doorgaan dacht ik bij mezelf dat het tijdstip nu wel rijp was om eens wat meer te leren van onderwaterfotografie. Tot nu toe kwam ik steevast thuis met de standaard “vakantiekiekjes” van elke beginnende onderwaterfotograaf. Toestel lekker makkelijk op de automatische stand en maar plaatjes schieten. Vaak met een teleurstellend resultaat.

Tijd voor verandering dus. Met mijn camera en flitser in de bagage vertrok ik een weekje vroeger naar de Filipijnen. Voor mij was het mijn eerste duiktrip richting Azië en ik wou toch eerst even induiken en het onderwaterleven wat leren kennen. Ik kwam ogen en duiktijd te kort voor al deze pracht onder water. En dan gebeurde het .. de nachtmerrie van elke onderwaterfotograaf. Mijn toestel liep helemaal onder door een technische fout aan het onderwaterhuis. Gelukkig bracht Edwin een reservetoestel mee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De opzet van de Photo Experience was vrij duidelijk. Bij de kick-off kon iedereen zijn leerdoelen doorgeven en daar gingen we dan mee aan de slag. De theorie sessies zijn heel duidelijk en (gelukkig) niet langdradig. Kort, maar wel krachtig. We zijn met een kleine groep en dat is wel leuk werken. Iedereen helpt elkaar, zowel boven als onder water. De sfeer zit er meteen in. De meer gevorderden uit de groep zijn niet te beroerd om de “beginners” bij te staan met goede raad en tips. En het leuke is dat wat je net geleerd hebt, je dadelijk kan omzetten in de praktijk! Tijdens de heerlijk lunch en avondeten wordt er druk gepraat over de duiken en de foto’s. Het is ongelooflijk wat een vooruitgang ik hier geboekt heb!

Ik ben alvast in de wolken van deze ervaring en kijk al uit naar volgende edities. Je kan nog steeds bijleren en bijschaven om zo te komen tot de “perfecte” foto.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief