Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Teun Mulder – Niks met haaien? Schrap Tiger Beach!

Zou jij het durven? Duiken tussen zes verschillende soorten haaien waarvan er van elk soort meerdere rondzwemmen? Teun Mulder dook op de Bahama’s en filmde zijn duiken met Tiger sharks, hamerhaaien en bull sharks! Kijk mee en geniet ook van de haaien van de Bahama’s!

Samen met 2 vrienden voor de 2e keer naar Tiger Beach Bahamas. Uitgevoerd door Big Fish expeditions – Andy Murch. Gegarandeerd een week vol onbeperkt duiken, met in mijn ogen de mooiste haaisoorten. Deze trip 6 jaar geleden ook gedaan, maar dit jaar werden onze verwachtingen zwaar overtroffen. Toen hadden wij wel iedere duik de tigers, maar max 3 stuks. Nu hadden wij naast de nurse, lemon, caribean reef en natuurlijk de tiger shark ook bull sharks en een zeer sierlijke great hammerhead. Met name de laatste maakte de actie onderwater nog afwisselender.

Je vertrekt tegen een uur of 11 ’s avond op zaterdagavond richting Tiger Beach. Rond een uur of 7 ochtends, komt de douane aan boord en tegen 12 uur kan je de eerste ‘check duik’ doen op Tiger beach. De kaptein geeft een duidelijke briefing hoe alles werkt en waar je op moet letten. De eerste duik nog geen tiger sharks maar de lemons, nurse en reef sharks zorgen ervoor dat je min of meer rustig kan wennen aan de actie. Je moet hier zeker niet bang aanglegd zijn, want ze komen (zeer) dichtbij. Omdat het hier +/- 5 meter is, heb je (bijna) geen last van deco en ga je er eerder uit omdat je even wilt eten, rusten of je accu moet wisselen.

De volgende dag vertrokken wij richting the stek Fish Tails. Dit is +/- 12 meter diep en heeft ook nog een klein rif. Wat ook voor je video/film voor wat contrast zorgt. Duik 1 hadden wij hier al zeker 3 tigers en kwam ook ‘ Patches’ de great hammerhead kijken. Op het hoogtepunt telde wij 9 tigers en hadden wij 6 soorten haaien in 1 duik!

De bulls worden bewust op afstand gehouden en zeker niet gevoerd. Wij hebben gelukkig totaal geen last van ze ondervonden. Zelfs tijdens de nachtduik niet. Ja, ook die maak je tijdens deze trip. Neem van mij aan, dat als je een schim in je ooghoek voorbij ziet flitsen je een goede dosis gezonde spanning hebt tijdens deze duik.

Donderdag is de laatste duikdag en kon je zelfs ook nog 4 duiken maken. Wij zijn gestopt bij duik 3 want ook hier stal Patches weer de show en met deze beelden op het netvlies wilde ik op een hoogtepunt stoppen. Want zeg nu zelf, wie maakt er nu vaak een spectaculaire laatste duik?

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan mijn clip met wat higlights.

Uiteraard erg benieuwd wat jullie ervan vinden.

Groet,

Teun

14 reacties

 1. O wow, wat een gave beelden. En wat een gave bestemming. En wat veel haaien. En en en en… En ik ben zoooo jaloers…. 🙂

  REAGEREN
  • Marloes, het was inderdaad een fantastische trip. Onze verwachtingen zijn ruim overtroffen. Net als na Cocos zijn er veel duikers in ons netwerk die ook willen! Wellicht dus dat we zelf een Tiger Beach trip gaan organiseren. We houden je op de hoogte ;O)

   REAGEREN
  • Hoi Marloes, het is zeker een gave bestemming. Een haaien duiktripje kan niet veel spectaculairder worden dan dit. Misschien nog duiken met de witte haai? Maar hier zit je niet in een kooi.

   REAGEREN
 2. Pfff, hoe cool is dat!!!

  REAGEREN
 3. Zalig reisverslag-filmpje Teun! Zal inderdaad wel nen topper zijn voor de haaien! Staat zeker nog op het programma…
  Mooi filmpje en bedankt vh delen! Groeten, Pieter

  REAGEREN
  • Beste Pieter, bedankt voor je leuke reactie. Als je de kans hebt om dit te doen… direct boeken ;-D

   REAGEREN
 4. Rete gaaf man!

  REAGEREN
 5. Genoten van je film en tekst Teun…en je hebt me een extra item op mijn ToDo list gegeven. 😉 Hartelijk dank daarvoor.

  REAGEREN
  • Haha, na duiktrips of het kijken van filmpjes, wordt mijn todo lijst helaas ook altijd langer 😉

   REAGEREN
 6. Gaaf om te zien! Ik vertrek volgende week naar tiger beach. Heb hier nog wel een praktische vraag over. Is het mogelijk om op het vliegveld van Freeport een simkaart voor alleen data te kopen?

  REAGEREN
  • Heel veel plezier daar. Om eerlijk te zijn niet op gelet, maar op Tiger beach heb je totaal geen mobiel ontvangst. Dus aan een kaartje zal je op de boot niks hebben. Om eerlijk te zijn, vind ik dat juist een voordeel. Even geen mail, sms of FB. Lekker de hele dag door duiken.

   REAGEREN
 7. Gaaf filmpje. Je moet idd wel durven om tussen verschillende haaien te duiken.:-)

  REAGEREN
 8. Hoi Roger, bedankt voor je reactie. Echt 100% veilig zolang je de haaien in zijn omgeving respecteert. Net als met katten of honden, ben je angstig… ja dan vinden ze je wel ‘extra’ interessant. Kan ook weer zijn voordeel zijn 😉 Waar de Kaptein ook voor waarschuwde, wordt niet overmoedig. Na dag 2-3 denk je wat zijn ze toch schattig, NOT het blijven wilde beesten.

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief