Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Nieuwe haaiensoort ontdekt bij Belize

Onderzoekers hebben in het koraalrif voor de kust van Belize bij toeval een nieuwe soort hamerhaai ontdekt. Het nieuws is inmiddels bevestigd door het minister van Visserij van Belize en onderzoekers van de Universiteit van Florida. 

 

Hamerhaaisoort_BelizeVolgens de onderzoekers is de kans aanwezig dat er nog meer nieuwe soorten ontdekt gaan worden. Nadia Bood, rifexpert van WWF Belize, is enthousiast: “De ontdekking van een nieuwe haaiensoort is weer een bevestiging dat dit unieke rif heel gezond is en goede bescherming verdient. Het gebied is nu al voor meer dan 1400 plant- en diersoorten zoals bedreigde zeeschildpadden, haaien en zeekoeien een belangrijke toevluchtshaven. Bescherming is ook in het belang van de inwoners van Belize: de helft van de bevolking is voor hun inkomen afhankelijk van toerisme en visserij.”

Kenmerkend voor hamerhaaien is dat ze niet ver migreren. Of haaien al dan niet migreren hangt vooral af van temperatuur, seizoensinvloeden, voortplanting en voedselbronnen.

Olieboringen in Werelderfgoed
Het rif bij Belize staat op de Werelderfgoedlijst, maar staat onder druk door kustbebouwing en offshore olie-exploratie. Vorig jaar nog heeft de overheid van Belize onder druk van WNF en andere organisaties olieboringen voor de kust voorlopig gestopt.

Dit bericht delen

Redactie DuikeninBeeld

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Mail ons op redactie@duikeninbeeld.tv.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *