Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Nieuw wrak duikt op in de Middellandse Zee

Vlak bij de kust van het Spaanse eiland Mallorca, bij het strand van Palma Ca’n Pastilla, is het wrak gevonden van een Romeins koopvaardijschip.

Het 10 meter lange en 5 meter brede schip dateert vermoedelijk uit de derde of vierde eeuw voor Christus. Waarschijnlijk heeft het schip amfora’s of kruiken vervoerd tussen Mallorca en het Spaanse vasteland. Volgens de Majorca Daily Bulletin hebben lokale duikers stukken van de amfora’s gevonden die uit de zeebodem staken. Deze kruiken werden gebruikt voor het vervoer van goederen zoals wijn, olijfolie en graan.

Nadat ze hun vondst bij de lokale autoriteiten gemeld hadden, heeft de politie een 24-uurs surveillance rond het gebied ingesteld zodat de werkzaamheden om het wrak te conserveren ongestoord uitgevoerd kunnen worden. De maritieme archeoloog, die samen met acht gespecialiseerde duikers aan het project bezig is, verwacht ongeveer 3 weken nodig te hebben voor het werk.

Het schip met ‘grote historische waarde’ zal op zijn plek onder water blijven, terwijl de kruiken naar het Museu de Mallorca verplaatst worden voor verder onderzoek. Eerder dit jaar was er al de ontdekking van een Romeins schip uit de eerste of tweede eeuw voor Christus. Dit schip is gevonden aan de andere zijde van het eiland (noordoostzijde), vlak bij de haven van Pollensa en vervoerde bouwmateriaal.

Deze vondst kwam voort uit een archeologisch onderzoek uitgevoerd in het gebied op last van de Raad voor Cultureel Erfgoed van Mallorca; zij zullen ook toezien op het beheer van dit nieuw gevonden wrak.

Bron: Majorca Daily Bulletin

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief