Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Materiaal

Nieuw: INON flitser en de Sealife en Paralenz actiecamera’s

Een duik in de nieuwe producten op foto- en videogebied – een videocamera voor en door duikers en een nieuw paradepaardje in het aanbod van onderwaterflitsers. 

INON Z-330 Flitser
INON komt met de opvolger van de Z-240 flitser. Aan de bolle voorzijde zie je direct dat je met de nieuwe INON te maken hebt. Het formaat van de Z-330 flitser is gelijk gebleven. Volgens de fabrikant is dit echt een paradepaardje en zijn de prestaties fors verbeterd. Allereerst is de kracht toegenomen naar een richtgetal van 33. De stralingshoek zonder diffuser is 110 graden. In de constructie is rekening gehouden met enthousiast flitsgebruik, wat snel achter elkaar flitsen zonder oververhitting mogelijk maakt. Het achterpaneel is fluorescerend waardoor je deze zowel overdag als ’s nachts goed moet kunnen aflezen. Aan de voorzijde zit een soort klep, die je in een gewenste positie kunt draaien om backscatter te voorkomen. Niet onbelangrijk, de flitser is zowel optisch als elektrisch aan te sturen.

Sealife ReefMaster RM-4K camera
Het design laat er geen twijfel over bestaan – dit is overduidelijk een Sealife camera! De aangekondigde RM-4K is voornamelijk een videocamera. De camera heeft een 14 megapixel Panasonic CMOS sensor en neemt video op in 4K met 30 frames per seconde. De camera is uitgerust met de speciale ‘SeaLife-menu’s’ waarmee je de camera eenvoudig instelt voor land-, snorkel- en duikfoto’s. Het onderwaterhuis heeft een nieuw ‘Pressure Lock’ sluitsysteem waarmee de set eenvoudig af te sluiten is. Met de ingebouwde WiFi kan je draadloos een voorbeeld van je foto’s en video’s bekijken, downloaden en delen met een smartphone of tablet met een gratis app (Google Play Store of Apple App Store). Het geheugen is uitbreidbaar tot 128 GB met een Micro SDHC-kaart.

Paralenz actiecamera
Voor duikers die graag bewegend beeld opnemen, is de aankondiging van de Paralenz videocamera veelbelovend.  ’s Werelds eerste actiecamera die is ontwikkeld voor en door duikers. De Paralenz actiecamera is gemaakt van military grade aluminium en is waterdicht tot 200 meter zonder extra behuizing. De camera zit vol met unieke technische trucjes – een voorbeeld hiervan is de DCCTM functie oftewel: Depth Controlled Color Correction. De Paralenz camera heeft een ingebouwde druksensor en automatische kleurcorrectie op basis van je huidige diepte. Je hoeft hierdoor tijdens de duik niet te denken aan filters of andere technische zaken. Bediening met dikke neopreen handschoenen mag geen probleem zijn door de speciale knoppen. Op één batterijlading moet je volgens opgave meer dan 2 uur op 4K kunnen filmen. De camera begint direct met het loggen van je duik zodra je de camera onder water steekt. Alle gegevens en gemaakte beelden zijn via de speciale app terug te kijken. In die app worden ze zelfs automatisch aan de diepte en het tijdstip van je duik gekoppeld.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief